Storm Ciarán: brandweerzone Fluvia ontvangt 64 oproepen voor stormschade, er worden gratis zandzakjes aangeboden

In het zuiden van West-Vlaanderen kwamen donderdagochtend omstreeks 6 uur de eerste oproepen voor stormschade binnen. Tegen 9 uur stond de teller bij zone Fluvia op 64 oproepen.

De oproepen gaan voornamelijk over omgewaaide bomen, takken op de openbare weg en weggewaaide dakpannen en losgekomen dakgoten. Ondertussen zijn er zowat dertien teams op pad, zo goed als uit elke brandweerpost. Zij hebben al 24 oproepen kunnen afhandelen.

1722

“Als advies geven we mee om zoveel als mogelijk te registreren via www.1722.be. Via het e-loket komen de aanvragen direct in onze dispatch terecht. Er zijn heel wat aanvragen, dus opnieuw contact opnemen (tenzij de inwoners het zelf hebben kunnen oplossen, dan is het fijn om hiervan op de hoogte te worden gebracht) heeft dus eigenlijk geen nut”, klinkt het bij de brandweerzone.

Gratis zandzakjes

“Ook geven we nog even mee dat inwoners op het recyclagepark terecht kunnen voor gratis zandzakjes in geval van overstromingen. Dat zijn specifiek de recyclageparken in de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke, Wevelgem en Zwevegem. Ook bij Imog Moen in Imog Harelbeke kan er tijdens de openingsuren zandzakjes worden opgehaald (voor particulier gebruik)”, aldus nog de brandweerzone.

The post Storm Ciarán: brandweerzone Fluvia ontvangt 64 oproepen voor stormschade, er worden gratis zandzakjes aangeboden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Zijn Eric (44) en 46-jarige vrouw onschuldige slachtoffers van drugsgeweld? “Het lijken geen drugsprofielen”

Twee doden en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol van een schietpartij met een kalasjnikov op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, maar of de slachtoffers ook het beoogde target waren, is lang niet zeker. “Mijn neef is

Lees meer »

Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.
The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro

Lees meer »

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »