Schepen komen schuilen voor storm Ciarán in haven Oostende

In de haven van Oostende zijn heel wat schepen komen aanmeren om te schuilen voor de storm. Schepen mogen er invaren, maar de haven uitvaren, mag niet. In de haven van Zeebrugge ligt het scheepvaartverkeer helemaal stil. Er is voorlopig geen grote schade in de beide havens.

De havens van Oostende en Zeebrugge hebben de nodige voorzorgen genomen voor storm Ciaràn. In de haven van Zeebrugge ligt het scheepvaartverkeer stil. De kranen aan de containerterminals in de haven zijn vastgezet voor de wind en daar wordt niet gewerkt. Autoschepen, die door hun vorm het meeste wind vangen, werden zo goed mogelijk uit de wind geplaatst. Die schepen kunnen wel worden geladen en gelost.

In Oostende enkel invaren

In de haven van Oostende mogen schepen nog invaren, maar uitvaren is niet toegestaan. Ondertussen ligt de haven vol schepen die onder meer kwamen schuilen voor de storm. “Gezien de windrichting, worden schepen als het ware tegen de kade geduwd. Er is dus niet echt gevaar dat ze van de kade losslaan”, zegt CEO Dirk Declerck. “Het haventoezicht houdt ondertussen alles goed in de gaten en bekijkt of alle schepen en andere materialen goed vastliggen. Momenteel is er nog geen schade.”

Meer over de stormschade in West-Vlaanderen lees je hier.

The post Schepen komen schuilen voor storm Ciarán in haven Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »