Scheepvaartverkeer Scheldegebied volledig stilgelegd: wat is de impact op de haven van Antwerpen?

Door de zware weersomstandigheden is het scheepvaartverkeer in het Scheldegebied helemaal stilgelegd. Ook Veerdienst Sint-Anna en de Waterbus varen vandaag niet. "Er stonden zo’n 35 schepen gepland vandaag om aan te komen of uit te varen in Antwerpen, maar dat zal dus niet gaan", vertelt Gert Ickx van Port of Antwerp-Bruges.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Vrijdagvoormiddag werd Arthur Defour (15), die in april van Krant van West-Vlaanderen de titel van Kinderkrak van Brugge kreeg, door burgemeester Dirk De fauw ontvangen in het stadhuis. De jongeman die in opleiding is bij de jeugdbrandweer hielp vorig jaar de spuitgasten bij een woningbrand in zijn buurt.
The post Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »