Piek van storm Ciarán komt eraan, ook in binnenland kans op schade: “Blijf gezellig thuis als je je niet hoeft te verplaatsen”

Omgewaaide bomen, ongeladen vrachtwagens die in de gracht belanden, trampolines die gaan vliegen… Storm Ciarán heeft vanochtend al behoorlijk huisgehouden. Maar de piek komt er nu pas aan, waarschuwt Nicolas Roose van NoodweerBenelux.

Meer krantenkoppen in België

Gered van de container, en nu is schilderij 20.000 euro waard: “Zoiets overkomt je maar één keer in je leven”

Het leek een lelijk en vuil schilderijtje, rijp voor de container. Maar dankzij zijn fotografisch geheugen herkende galerist Didier Eggermont (59) er meteen iets anders in: de hand van de bekende schilder Emile Claus. Tien jaar later wordt het schilderijtje voor het eerst in het publiek getoond. Geschatte waarde: 20 à 25.000 euro. “Dit overkomt je maar één keer in

Lees meer »

Leraressen voorkomen dankzij snelle acties nog erger bloedbad: “Leanne heeft er alles aan gedaan om die kinderen te beschermen”

Dankzij de dappere interventie van twee leraressen is een erger bloedbad in Southport voorkomen. Leanne Lucas (35) wees verschillende kinderen de weg naar de nooduitgang, haar collega Heidi Barlow (35) sloot enkele jongeren op in het toilet. Hierdoor slaagde de zeventienjarige dader er niet in om ook hen aan te vallen. De tol van de steekpartij tijdens de dansles blijft

Lees meer »

Technische Scholen Mechelen koopt bedrijfsgebouw op Douaneplein: “Ideaal voor auto- en houtopleidingen”

Technische Scholen Mechelen (TSM) koopt een gebouw van transportbedrijf Ninatrans op het Douaneplein om er opleidingen in onder te brengen waarvoor veel praktijkruimte nodig is. "Voor onder andere onze auto- en houtopleidingen is een locatie net buiten het stadscentrum ideaal", zegt technisch adviseur en coördinator van de scholengroep Christoph Bernaerts. Ten vroegste in september 2026 zal de campus opengaan.

Lees meer »

Vlaams minister Weyts wil dat DHL Boeing 777-toestellen kan blijven gebruiken op luchthaven Zaventem, ondanks “heimelijke” instructie van federale minister

Vlaams minister van Rand Ben Weyts (N-VA) wil dat pakjesbedrijf DHL op de luchthaven van Zaventem kan blijven werken met Boeing 777-toestellen. Volgens Weyts verspreidde de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), onlangs “heimelijk” een nieuwe instructie waardoor deze toestellen niet meer mogen landen of opstijgen in Zaventem. Weyts wil een belangenconflict inroepen.

Lees meer »

Half Ton Classics meert voor vijfde keer in Nieuwpoort aan

Van 5 tot 9 augustus komt de Half Ton Classics klasse voor de vijfde keer terug naar de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort. De vijfdaagse is een onofficieel Europees kampioenschap. De zeilwedstrijden trekken deelnemers aan uit 7 tot 8 Europese landen, het event wordt jaarlijks in een andere zeilershotspot gehouden.
The post Half Ton Classics meert voor vijfde keer in

Lees meer »

Kun je je dromen sturen (en waarom zou je dat doen)?

Dromen doen we allemaal en soms onthouden we ze ook eventjes als we wakker zijn? Waarom we dromen en of ze iets te betekenen hebben, is al langer een raadsel. Maar je kunt ook lucide dromen hebben, dromen waar je iets aan hebt en die je kunt sturen. Of is dat, zoals de meeste dromen, niet helemaal waar?

Lees meer »

“Ik heb nu niks te zeggen”: enorm ontgoochelde Casse heeft (nog) geen zin in interviews nadat hij naast brons grijpt

Matthias Casse was naar de Olympische Spelen gekomen voor goud, maar keert met lege handen terug naar huis. Een enorme ontgoocheling voor onze landgenoot, zo bleek ook in de mixed zone. Casse had na z’n nipte nederlaag tegen de Zuid-Koreaan Joonhwan Lee nog geen zin in interviews. “Ik heb nu niks te zeggen, ik kom straks wel terug”, zei Casse

Lees meer »

‘Oorveeg’ van Turkse president Erdogan veroorzaakt ophef op sociale media

Recep Tayyip Erdogan woonde zaterdag de openingsceremonie bij van een urban transformation-project in het Turkse Rize. Tijdens die ceremonie werd de Turkse president begroet door enkele aanwezigen, waaronder twee jongens die hem mochten ontmoeten. Maar toen Erdogan zijn hand uitstak om een handkus te krijgen van een van de jongens, aarzelde de uk even en kreeg hij een tik op

Lees meer »

Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest

In de wijk Lindemeers in Beernem werd feestgevierd. Buurtbewoner Lander Sesier vond de verjaardag van de buurt een ideale gelegenheid om de wijk eens extra in de bloemetjes te zetten. In samenwerking met de gemeente organiseerde hij een buurtfeest.
The post Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »