Ondanks herhaalde vraag van De Wever wordt leger niet ingezet om Joodse gemeenschap extra te beschermen: “Ligt niet op tafel”

Het leger wordt voorlopig niet ingezet om de Joodse wijken in Antwerpen extra te beveiligen. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) herhaalde woensdag de vraag om onze krijgsmacht in te schakelen, maar volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) ligt die vraag momenteel niet op tafel.

Meer krantenkoppen in België

Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève

Sportcoach Marieke Blomme is deze ochtend om 07.00 uur gestart met haar recordpoging. Ze wil de lengte van het Meer van Genève zwemmen in minder dan 22 uur tijd. Daarvoor moet de sportvrouw 73 kilometer afleggen. Met haar stunt steunt ze het goede doel.
The post Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève appeared first

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde

Op zaterdag 24 augustus organiseerde Promovis vzw een ambitieuze recordpoging tijdens de jaarlijkse Sint-Bernardusfeesten in Nieuwpoort. Het doel: maar liefst 1.000 vissen bakken en verkopen ten behoeve van de MUG-Heli van West-Vlaanderen.
The post Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »

“Ik drukte het gaspedaal in, en plots was die rotonde daar”: L.W. (36) neemt de volledige schuld op zich na dodelijk ongeval in Koningshooikt

“Ik heb zoveel spijt. Spijt voor Joyce en Wim. Spijt voor hun kinderen, voor hun ouders.” Een emotionele L.W. (36), deze ochtend in de politierechtbank van Mechelen. Op een trouw in september 2022 had de man aan het koppel beloofd bob te zijn, maar op de terugweg reed hij met 138 km/u en 1,83 promille in zijn bloed recht op

Lees meer »

Koppel dat instorting Duits hotel nipt overleefde, kondigt zwangerschap aan: “Had het Mark nét verteld toen hotel instortte”

Edi (23) belandde op 7 augustus samen met haar man Mark en hun zoontje Jamie onder het puin toen hun hotel in het Duitse plaatsje Kröv instortte. Nu, nog geen maand later, kondigt de Nederlandse de komst van een tweede kindje aan in april. “Vijf minuten voor het instorten van het hotel, vertelde ik Mark dat ik zwanger was”, schrijft

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Wim Aernoudt trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Ieper-Oostende-Diksmuide

De Gistelse schepen en huidig provincieraadslid Wim Aernoudt (56) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Ieper-Oostende–Diksmuide. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en alleen nuttige investeringen”, stelt Wim Aernoudt. De lijst van N-VA bestaat verder

Lees meer »