Oekraïne meldt zwaarste Russische bombardementen van 2023: “118 nederzettingen in 10 regio’s aangevallen”

Rusland heeft in de afgelopen 24 uur meer dan 100 Oekraïense dorpen en steden gebombardeerd, meer dan in eender welke dag van 2023 tot nu toe. Dat meldt de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Igor Klymenko.

Meer krantenkoppen in België

Eerste televisiemis in het Rosarium

Het Rosarium in Dadizele was recent het decor voor een televisiemis van VRT. “Een hele eer voor ons. We hadden inmiddels al enkele televisiemissen in onze basiliek, maar voor het eerst werd ook een viering in het Rosarium op televisie getoond”, aldus Marc Vantieghem. In aanloop naar een dergelijke viering zijn er heel wat voorbereidingen
The post Eerste televisiemis

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht voor inmenging in verkiezingen

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft donderdag onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

500 figuranten en 46 groepen zweten zich te pletter tijdens vernieuwde Bruegelstoet in Wingene: “Vooral leute brengen”

“We willen leute brengen tussen de mensen”, was het opzet van de vernieuwde Wingense Breugelstoet en dat is precies waarin het Bruegelcomité op een snikhete zondag geslaagd is. Niet minder dan 500 figuranten en 46 groepen zorgden voor een gevarieerd schouwspel, waarin talloze spreuken van Pieter Bruegel mooi uit de verf kwamen.
The post 500 figuranten en 46 groepen

Lees meer »

Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle

Deze week vierde Frieda Gorlé haar 101ste verjaardag in het woonzorgcentrum De Polderparel in Westkapelle. Ze kreeg er uit handen van schepenen Philippe Vlietinck en Bert De Brabandere een lekkernijenmand van Oxfam Wereldwinkel.
The post Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »