Oekraïne kleeft Nestlé etiket van “oorlogssponsor” op

Oekraïne heeft donderdag het Zwitserse voedingsconcern Nestlé toegevoegd aan zijn lijst van “internationale sponsors van de oorlog”, omdat het nog altijd producten verkoopt en belastingen betaalt in Rusland.

Meer krantenkoppen in België

Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag

Chiro Pimpernel blikt tevreden terug op een geslaagde startdag. Op zondag 22 september trapte de jeugdbeweging het werkjaar af met zoals gebruikelijk de bekendmaking van de leidersverdeling. In totaal waren er 164 leden op de afspraak. Zij krijgen leiding van 28 gemotiveerde jongens en meisjes. (gf)
The post Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rus en Amerikaan gearriveerd aan ISS

De Amerikaanse astronaut Nick Hague en de Russische kosmonaut Aleksandr Gorboenov zijn zondag zoals gepland aangekomen aan het internationaal ruimtestation ISS. Dat blijkt uit beelden van de NASA.

Lees meer »

Illegale slapers in oud gerechtshof in Hasselt

In het oud gerechtshof in het centrum van Hasselt blijven mensen illegaal slapen. Na dit weekend starten de werken om in het voormalige justitiegebouw op de Havermarkt 50 appartementen te maken. Om de veiligheid te garanderen, mogen er geen onbevoegden op de werf rondlopen.

Lees meer »

Bijna 200 buren van Club Brugge pleiten bij Raad van State vóór nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachte hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 190 anderen naar de Raad van State

Lees meer »

Goud voor Marcel en Monique

Op zondag 8 september vierden Marcel Dochy (74) en Monique Berghman (72) hun gouden jubileum in het Munchenhof in Langemark.
The post Goud voor Marcel en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beelden tonen rookpluimen in hartje Beiroet: minstens 6 doden bij Israëlische aanvallen

Bij een Israëlische aanval op een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het hart van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens zes mensen omgekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Dat meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid en een bron dichtbij Hezbollah aan het Franse persagentschap AFP. Het gaat om de tweede aanval

Lees meer »