Obesitascentrum Mechelen helpt 1000e patiënt naar gezonder en fitter leven: “Volgend jaar ook begeleiding in groep mogelijk”

In Obesitascentrum AZ Sint-Maarten in Mechelen heeft de duizendste patiënt zich aangemeld. Al drie jaar begeleidt een multidisciplinair team mensen met overgewicht. Het aantal blijft stijgen, en daarom breidt het centrum zijn aanbod volgend jaar uit met groepstrajecten. Op die manier wordt de behandeling goedkoper en kunnen patiënten ook elkààr motiveren.

Meer krantenkoppen in België

Frank Leuridan opent speciaal voor ons zijn museum: “Voor een uniek stuk heb ik altijd nog een plaatsje vrij”

In de schaduw van de beroemde Sint-Sixtusabdij van Westvleteren woont metaalbewerker op rust Frank Leuridan (64). Vijftig jaar lang al verzamelt Frank oude machines en werktuigen. Eerder uitzonderlijk opent hij voor ons de deur van zijn ‘museum’ in de Catsputdreef, waar zorgvuldig honderden collectiestukken gerangschikt zijn. “Ik heb nog geen tijd om bezoekers te ontvangen”, glimlacht hij.
The post

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven investeren in verbetering van infrastructuur en aanbod”

Westlandia opende op donderdag 5 september officieel de nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg in Ieper, die eerder dit jaar al in gebruik werden genomen. “Ondanks een uitdagend jaar blijven we investeren in de verbetering van onze infrastructuur en ons aanbod”, aldus Ignace De Ro, algemeen directeur van het maatwerkbedrijf.
The post Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven

Lees meer »

Dochter van Franse serieverkrachter getuigt: “Toen ik het nieuws vernam, begon de langzame afdaling naar de hel”

In de opzienbarende Franse verkrachtingszaak rond Dominique Pélicot heeft zijn dochter Caroline Darian tijdens het proces tegen haar vader gezegd dat hij "een van de grootste seksuele roofdieren van de jongste jaren is". Ze getuigde in de zaak waarin haar vader terechtstaat omdat hij haar moeder jarenlang gedrogeerd heeft, zodat vreemde mannen haar konden verkrachten zonder dat ze het zelf

Lees meer »

45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.
The

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »