McDonald’s in beroep bij deputatie tegen weigering vergunning door Torhout

McDonald’s blijft ijveren voor de bouw van een restaurant op de hoek van de Bruggestraat met de Pottebezemstraat in Torhout. De fastfoodketen legt zich niet neer bij de weigering van de omgevingsvergunning door het stadsbestuur en heeft beroep aangetekend bij de bestendige deputatie. Het bedrijf reageert lauw op de alternatieve locaties die de stad voorstelt.

McDonald’s wil zijn vestiging inplanten pal tegenover het tankstation Dats 24 aan de Bruggestraat. Op die plaats staat nu nog de villa van Stany Hollevoet en zijn vrouw Rosa Casier. Het is de bedoeling hun huis met grote tuin te slopen en er het restaurant te realiseren. Maar de burgemeester en schepenen, die onderstrepen geenszins tégen de komst van een McDo naar Torhout te zijn, vinden de bewuste locatie niet oké.

Kruispunt zou gevaarlijker worden

“We zijn voorstander van een filiaal van McDonald’s in Torhout”, herhaalt schepen van Vergunningen Joost Cuvelier wat hij eerder al zei. “Maar niet op de hoek van de Pottebezem- met de Bruggestraat. Dat is op het vlak van mobiliteit geen geschikte plaats. De verkeersimpact op de buurt zou te groot zijn. Zo zouden we het kruispunt met onder meer de Oude Gentweg nóg gevaarlijker maken dan het nu al is.”

Er werden tijdens het openbaar onderzoek meer dan 60 bezwaarschriften ingediend, vooral van omwonenden. De meesten zijn op zich niet tegen een fastfoodrestaurant, maar wel in hun eigen buurt.

Alternatieve locatievoorstellen

“We hadden beloofd om samen met McDonald’s op zoek te gaan naar een andere en betere plaats om het fastfoodrestaurant in te planten”, vervolgt de schepen. “Dat is intussen ook gebeurd.”

De burgemeester is met een vertegenwoordiging van de fastfoodketen op pad geweest en heeft drie alternatieve locaties gesuggereerd: vooreerst de site van de gesloten Hostellerie ’t Gravenhof aan de Oostendestraat, ten tweede de verlaten, oude carwash naast de Mercedes-garage aan de Noordlaan en ten derde een domein aan de Roeselaarseweg. Het bedrijf reageerde echter lauw op die voorstellen. De site van ’t Gravenhof bijvoorbeeld bevindt zich veel te ver van de stadskern, zo luidt het.

Dossier ligt politiek gevoelig

En dus blijft McDonald’s de kaart trekken van een vestiging op de hoek van de Bruggestraat met de Pottebezemstraat. Er werd zopas beroep tegen de negatieve beslissing van het Torhoutse College van Burgemeester en Schepenen aangetekend bij de provincie. Zo krijgt de bestendige deputatie de kwestie op haar bord. Tegen begin februari moet dat bestuursorgaan een beslissing nemen.

Op de sociale media zijn de voorstanders van een McDonald’s in de eigen stad talrijk. Bijgevolg ligt het dossier politiek gevoelig. Zeker voor Bart Naeyaert, want die is én gemeenteraadslid in Torhout én gedeputeerde van Omgevingsvergunningen in de provincie.

The post McDonald’s in beroep bij deputatie tegen weigering vergunning door Torhout is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »

Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek naar oude volksverhalen”

Signe Maene ging op zoek naar Vlaamse volksverhalen, herschreef ze met een eigen twist, vertaalde ze in het Engels en bundelde ze in het boek ‘Flemish Folktales Retold’. “Tijdens mijn studies Engelse literatuur in Schotland raakte ik in de ban van folklore en volksverhalen.”
The post Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »