“Ik denk dat ik 10 kilo vermagerd ben door de stress”: ons panel test nieuwe spookhuis Wrecked in Bobbejaanland

Hoe eng zijn de spookhuizen die met Halloween als paddenstoelen uit de grond schieten in de Belgische pretpark? Wij testen het uit, met een panel van jonge durvers/broekschijters – oordeel zelf maar aan de hand van het gegil en de schrik op hun gezicht. Hoe hoog onze testers de fear factor van hun ervaring inschatten, beoordelen ze na afloop. Zet je schrap voor Wrecked, het nieuwste spookhuis van Bobbejaanland.

Meer krantenkoppen in België

Noël Vandamme was klaar voor Olympische Spelen in 1964: “Medaille werd me onthouden”

In 1964 werden de Olympische Spelen gehouden in Tokio. Gaston Roelandts won er goud op de steeple, Patrick Sercu in de 1000 meter tijdrit en Walter Godefroot brons in de wegwedstrijd. België werd vertegenwoordigd door één deelneemster in de gymnastiek, maar er waren geen mannelijke Belgische turners. Noël Vandamme, Wevelgemnaar en nu 83 jaar, was er nochtans klaar voor.

Lees meer »

‘Dieseldrivers on Tour’ pakt uit met 60 oldtimertractors

Voor de derde keer op rij organiseren de Dieseldrivers een rondrit voor oldtimertractors. Deze vriendengroep van Anzegem en omstreken wil in de eerste plaats mensen een dagje plezier bezorgen en oude tractors nieuw leven inblazen. “We hebben allen voeling met de landbouw en passie voor oude machines. En jonge vrouwen”, klinkt het knipogend in koor.
The post ‘Dieseldrivers on

Lees meer »

Provincie Utrecht vraagt bossen te mijden met kleine kinderen en overweegt wolf te laten neerschieten

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

KIJK Joppe (26) uit Wervik gaat viraal door ‘Free, free Palestine’-interview op Olympische Spelen: “Nooit gedacht dat de hele wereld dit zou zien”

“I am just talking about football.” Deze woorden zullen bij vele sociale mediagebruikers wel een belletje doen rinkelen. Joppe Billiau (26) uit Wervik sprak ze uit in een interview met de Finse publieke omroep Yle. Hij was met een aantal vrienden de match Mali-Israël in het Parijse Parc des Princes gaan bekijken tijdens de Olympische Spelen. Nu treedt hij voor

Lees meer »

Tom Ghesquière opent elektrisch laadstation: “Elektrisch rijden wordt de norm”

Brandstoffen zijn als het ware met de moedermelk ingelepeld bij Ardooienaar Tom Ghesquière (42). Opa Roger was de bekende brandstoffen- en kolenhandelaar aan de Kaaie. Vader Johan zette de zaak verder en breidde deze uit met diesel- en benzinepompen. Ondertussen runt Tom de zaak en breidt die nu uit op energieke wijze. Hij opende zopas een laadpunt voor elektrische voertuigen.<br

Lees meer »

Leger kwallen spoelt aan op Nieuwpoorts strand: “Gevolg van sterke onderstroom en klimaatverandering”

Op het strand van Nieuwpoort spoelden de voorbije dagen honderden kwallen aan. Kwallen mogen dan een typisch zomerfenomeen zijn – en voor sommige soorten blijft het wel uitkijken – ook overbevissing en de klimaatverandering spelen een rol, zegt natuurgids Luc David.
The post Leger kwallen spoelt aan op Nieuwpoorts strand: “Gevolg van sterke onderstroom en klimaatverandering” appeared first on

Lees meer »

“Die scène was zo heftig dat ze aangepast moest worden”: Lynn Van den Broeck over verkrachting in ‘Thuis’

‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck (31) gaat in ‘De 7 hoofdzonden’ in Humo dieper in op de verkrachtingsscène van haar personage Viv met Lowie, gespeeld door haar partner Mathias Vergels (32). “Mathias wéét hoe hij mijn polsen kan vastnemen. Daardoor konden we ver gaan.” Daarnaast pleit ze voor meer openheid over geld en een correcte verloning.

Lees meer »

Concreet bewijsmateriaal in moord op Marc en Laura in Tenerife? Verdachte Massimo N. blijft betrokkenheid ontkennen

De familie van Massimo N., een van de drie verdachten voor de verdwijning en moord op Laura Trappeniers en Marc Olbrechts in Tenerife, blijft ontkennen dat de Belg iets met de zaak te maken heeft. “Hij is onschuldig”, zegt zijn vriendin. Toch beschikken de Spaanse autoriteiten over enkele concrete bewijzen en menen ze een ijzersterk dossier in handen te hebben.

Lees meer »

“Bommeldingen, een schietpartij en de beste wc-mevrouw van het land”: Feestvierders nemen nog 1 keer afscheid van oorspronkelijke locatie van Tongerse nachtclub Real

In Tongeren hebben fans en feestvierders gisterenavond nog 1 keer afscheid genomen van de locatie waar decennialang hun favoriete nachtclub Real was gevestigd. Op de locatie opent vandaag een Hubo zijn deuren. VRT NWS Regio Limburg dook met ex-personeel en ex-klanten nog een keer het feestgedruis en de geschiedenis in. Wie de echte Real-sfeer nog wil opsnuiven kan om de

Lees meer »