Iconische boom aan Lamme Gisj bezwijkt onder storm Ciarán en sleurt elektriciteitskabels mee

De iconische eik aan taverne Lamme Gisj aan de Ninoofsesteenweg in Halle is niet meer. Donderdagochtend even na 9 uur moet de boom zowat het eerste slachtoffer van storm Ciarán zijn geweest op Halse bodem. De boom knakte en een deel van de stam en de volledige kruin kwam op de Ninoofsesteenweg terecht. Niemand raakte gewond.

Meer krantenkoppen in België

“Ik kom elke week bloemen brengen”: nabestaanden Mikey en Alexander vragen erkenning voor verdriet aan stad Brugge

Op de Markt er in de Geerwijnstraat werd stilgestaan bij het overlijden van Mikey Peeters en Alexander Belocheev, die respectievelijk meer dan tien jaar en één jaar geleden in onvergelijkbare maar tragische omstandigheden om het leven kwamen in de Brugse binnenstad. “Ik kom elke week bloemen brengen. De stad zou toch wel een vaasje kunnen voorzien zodat ze niet zo

Lees meer »

Stad gaat voor uitgebreide restauratie Preetjes Molen

Stad Kortrijk zet het licht op groen voor een volledige restauratie van Preetjes Molen in Heule. De totale kost wordt geraamd op 163.000 euro, waarvan de stad maximaal 80.000 euro kan recupereren via een erfgoedpremie van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. In 2025 wordt de molen hersteld, waarna hij weer zal kunnen draaien.
The post Stad gaat voor uitgebreide

Lees meer »

Ledverlichting langs stuk Groene 62

Langs de Groene 62 is sinds kort nieuwe ledverlichting actief. Let wel, het gaat over een deel van het traject, niet over de gehele lengte van de route.
The post Ledverlichting langs stuk Groene 62 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke

Naar aanleiding van de aanhoudende overlast op het Broekplein in Harelbeke besloot de burgemeester om een extra maatregel te treffen. Vanaf nu zijn de politiediensten gemachtigd om systematische identiteitscontroles uit te voeren. Deze maatregel komt er nadat eerdere bemiddelingspogingen en preventieve acties onvoldoende resultaat opleverden.
The post Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke appeared

Lees meer »

Frituur Isabelle verrast klanten met hapjes en drank voor 35ste verjaardag

Op zaterdag 21 september vierde Frituur Isabelle haar 35-jarig jubileum. Zaakvoerder Isabelle Messiaen vierde deze bijzondere mijlpaal samen met de klanten en trakteerde hen op een hapje en een drankje, een keer ’s middags en een keer ’s avonds.
The post Frituur Isabelle verrast klanten met hapjes en drank voor 35ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Net op de valreep: immomakelaar Eric Markey stelt zijn lijst Stratier voor: “Onze mooie gemeente gaat langzaam kapot aan al die appartementen”

Eric Markey uit Oostduinkerke stelt zijn lijst Stratier voor. “Stratier betekent bastaardhond. Wij profileren ons als een wakkere hond die hondstrouw is aan zijn leefomgeving.” Elf kandidaten staan er op de lijst en de hond speelt de hoofdrol in de campagne. Zo ludiek het beeld is, zo serieus klinkt de inhoud. “Zijn we tegen appartementsbouw? Nee, maar enkel waar ze

Lees meer »

“Eén persoon als schuldige aanduiden, daar ga ik niet in mee”: Coosemans, die in opvallend overleg ging met Fredberg, Rits en Vertonghen, steunt Riemer

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de eerste nederlaag van het seizoen tegen Racing Genk lieten heel wat fans opnieuw hun ongenoegen blijken over het geleverde spel. Na affluiten ging CEO Sports Jesper Fredberg in conclaaf met drie leiders in zijn kleedkamer. Colin Coosemans benadrukte echter meteen dat “er niets achter gezocht moest worden” en sprak,

Lees meer »

Kuurne hijst de vredesvlag en laat uniek vredesgedicht voordragen

Zaterdag staat Kuurne in het teken van de vrede. Zaterdagmorgen werd de aftrap gegeven op de pui van het gemeentehuis, waar samen met de Mondiale Raad van Kuurne en diverse leden van het gemeentebestuur de vredesvlag werd gehesen aan een van de vlaggenmasten.
The post Kuurne hijst de vredesvlag en laat uniek vredesgedicht voordragen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid”

De actiegroep Leefbaar Kortemark vatte een halfuurtje voor aanvang van de gemeenteraad post aan het Kortemarkse gemeentehuis om nogmaals het Silvamo-stort in de gemeente onder de aandacht te brengen.
The post Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid” appeared first on KW.be.

Lees meer »