Gevel van internaat omgewaaid: “Alle kinderen zitten veilig”

Tijdens de doortocht van de storm deelde ook Multifunctioneel Centrum (MFC) De Rozenkrans in Oostduinkerke in de klappen. Een buitengevel en twee ramen sneuvelden waardoor de toegangsweg naar het internaat versperd raakte. “Maar alle kinderen zitten veilig in het internaat en moesten niet geëvacueerd worden”, zegt een verantwoordelijke.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische tanks vallen regio Gaza-Stad aan – Leger bijna klaar met studie naar aanval 7 oktober

Bewoners van Gaza-Stad zijn maandag op de vlucht geslagen, nadat Israëlische strijdkrachten het bevel gaven een aantal wijken “onmiddellijk” te ontruimen. Bij de daarop volgende aanvallen op verschillende buurten worden volgens waarnemers ook tanks ingezet die naar het centrum van Gaza trekken. Volgens Palestijnse bronnen is het een van de grootste aanvallen op de stad sinds 7 oktober. Het Israëlische

Lees meer »

Vrouwelijke diakens niet op tafel van bisschoppensynode

Het vrouwelijk diaconaat ligt niet op de tafel van de tweede sessie van de bisschoppensynode, die van 2 tot 27 oktober in Rome wordt gehouden, omdat het in een uitzichtloos welles-nietes zou uitmonden. Dat blijkt uit een werkdocument dat het Vaticaan dinsdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

Familie Desmet is zicht op zee kwijt nadat verlichtingspaal vlak voor balkon is geplaatst: “Ik kan die paal zelfs aanraken”

Sedert mei staat er een verlichtingspaal vlak voor de terrassen van de appartementen op de hoek van de Koning Ridderdijk met de Noordzeelaan in Westende. “Ik kan die zelfs aanraken”, zegt bewoner Christophe Desmet, wiens zicht op zee verstoord wordt. Tevergeefs klopte hij bij het gemeentebestuur en bij Fluvius aan. Hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd.

Lees meer »

“Tot 200 man extra inzetten terwijl ons eigen recyclagesysteem pérfect werkt”: ook Pukkelpop ziet nut herbruikbare bekers niet in

Dé herbruikbare festivalbeker. Wat ecologisch moet zijn volgens de overheid – en daarom verplicht sinds deze zomer – overschaduwt stilaan de muziek. “Erg dat het allemaal om de bekers draait, terwijl het reinigingsproces niet eens milieuvriendelijk is”, zegt de organisatie van Pukkelpop aan HLN. Wat gaat het laatste grote zomerfestival doen, nu Rock Werchter een herziening vraagt en Tomorrowland aangeeft

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »