Dronkenlap duwt glas in nek van barman in Zedelgem: vier maanden cel

Een 32-jarige Dammenaar heeft voor de Brugse rechtbank vier maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een barman.

In de nacht van 14 op 15 januari zette C.S. de bloemetjes buiten in café Sint-Elooi in Loppem. Nadat de barman eerder die avond niet tussenbeide was gekomen tijdens een eerste opstootje, besloot hij dat bij een nieuwe schermutseling wél te doen. Hij stapte op de beklaagde af die reageerde door een longdrinkglas in zijn nek te duwen. Door de druk sprong het glas kapot.

2,27 promille

Volgens de procureur had de beklaagde 2,27 promille alcohol in het bloed. Hij bleek ook onder invloed van cocaïne. Naar eigen zeggen kon hij zich niets meer herinneren van de feiten. Hij liep eerder wel al drie veroordelingen op voor geweld. Dat leverde hem twee werkstraffen en negen maanden voorwaardelijke celstraf op. “Hij heeft kansen genoeg gekregen”, aldus de procureur, die zes maanden effectieve celstraf vroeg.

Volgens de verdediging was het de barman die heel agressief tussenbeide kwam. “Mijn cliënt had inderdaad te veel gedronken”, pleitte meester Joost Hoste. “Maar hij heeft zich enkel willen verweren. Daarbij is dat glas per ongeluk in de nek van de barman terechtgekomen. Hij had het zelf niet stukgeslagen. Hij heeft achteraf zijn excuses aangeboden.” (AFr)

The post Dronkenlap duwt glas in nek van barman in Zedelgem: vier maanden cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee mét vier kandidaten

Spoor8770 versterkt zich met CD&V Ingelmunster, die niet meer afzonderlijk opkomen maar zich goed voelen binnen de nieuwe partij. Bart Buyse, Filip Blanckaert, Jan Defreyne en Koen Depreiter haken zich als eerste wagon vast aan de Spoor8770-locomotief. Samen staan ze op dezelfde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »