Davina Simons, advocate van Sven Pichal: ‘Ik neem het graag op voor mensen van wie de maatschappij zich afkeert’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsdebat in Ardooie draaide rond verkeersveiligheid, parkeerplaatsen… en een openstaande rekening

Unizo Ardooie-Koolskamp organiseerde donderdagavond een verkiezingsdebat. In een afgeladen ‘t Hofland werd duidelijk dat verkeersveiligheid hoog op de agenda staat bij zowel meerderheidspartij Groep 82 als de overige partijen. Bij momenten werd het een pittig en persoonlijk debat. Wij geven een uitgebreid verslag.
The post Verkiezingsdebat in Ardooie draaide rond verkeersveiligheid, parkeerplaatsen… en een openstaande rekening appeared first on

Lees meer »

600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op

Een 50-tal vrijwilligers haakten met het project ‘Daadkracht’ in een half jaar ongeveer 600 mandala’s bij elkaar die nu samenkomen in een adembenemend kunstwerk in de Grijze Zustersstraat.
The post 600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het siert de Vlaamse regering dat ze de financiële kuisheid verder wil aanscherpen”

Bijna 275.000 euro. Dat is het brutobedrag dat de kersverse Vlaams minister-president Matthias Diependaele jaarlijks zal verdienen. Afhankelijk van zijn gezinssituatie gaat het om 10.000 tot 11.000 euro netto per maand. De drie viceminister-presidenten krijgen exact hetzelfde, de vijf vakministers een fractie minder. Omdat zij allemaal 10 tot 15 procent van hun brutoloon aan de partij doorstorten, zal hun nettoloon

Lees meer »

Wansmakelijke gezangen van Atlético-fans lokten reactie uit bij Courtois, die daarop bekogeld werd in beladen derby

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op: na de openingsgoal van Real reageerde hij richting de Atlético-fans, die ervoor “Courtois sterf” hadden gezongen. De keeper werd nadien bekogeld met projectielen, waarop de match een tijdje werd stilgelegd. Volgens Real-coach Carlo Ancelotti liep z’n keeper ook een spierblessure over tijdens de match.

Lees meer »

Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal

In de damesliga Ter Straeten zaalvoetbal in Varsenare werd de competitie voor dit seizoen uitgebreid naar zeven ploegen. Yellow Dragons is een nieuwkomer.
The post Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang van lokaal winkelen tijdens Weekend van de Klant

‘Winkelt mor alier’ werd op vrijdagvoormiddag 4 oktober voor de eerste keer live gespeeld in Kortrijk, in de Lange Steenstraat. Dit lied vormt het kloppende hart van de campagne van UNIZO West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en KERNpunt en benadrukt de cruciale rol die kleine en middelgrote ondernemingen spelen in de lokale economie.
The post Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang

Lees meer »

Voor het eerst sinds 1967 opnieuw een ommegang rond de kerk in Schoten

In Schoten vindt dit weekend voor het eerst sinds de jaren 60 opnieuw een ommegang plaats. Het is een initiatief van de Sint-Cordulakerk, en verschillende verenigingen en politici zullen van de partij zijn. "Iedereen die nog eens immaterieel cultureel erfgoed wil beleven, mag meewandelen", klinkt het bij Christof Victor (N-VA), Schotens schepen voor Cultuur en Erfgoed.

Lees meer »

De echo van 1994: de Antwerpse burgemeester tussen uitersten

Een week voor de verkiezingen lijken de resultaten van de radicale partijen de toekomst in Antwerpen te bepalen. Krijgen de Antwerpenaren een verderzetting van het huidige bestuur of een brede coalitie met de partijen die tussen de uitersten zitten? Of waagt iemand toch zijn kans om te besturen met een radicale partij? Hoe dan ook zal huidig burgemeester Bart De

Lees meer »

Inwoners van Libanese stad en omliggende dorpen moeten onmiddellijk evacueren: “Operatie van Israëlisch leger op til”

Het Israëlische leger roept inwoners van de Libanese stad Nabatieh en twintig omliggende dorpen op om onmiddellijk te evacueren. Het Israëlische leger staat op het punt om opnieuw een operatie tegen Hezbollah uit te voeren. De dodentol van de aanval op een hulpverlenerspost van Hezbollah in het centrum van Beiroet is intussen opgelopen tot negen. Toen oorlogsjournalist Robin Ramaekers en

Lees meer »