Bruce (20) opent met Puuck binnenkort ook fysieke winkel in Roeselare: “Exclusief en uniek aanbod”

Op vrijdag 3 november opent Bruce De Vuyst (20) de deuren van Puuck in de Manestraat in Roeselare. Met Puuck zal Bruce zijn eigen reeds bestaande skate- en streetwearmerk aanbieden, maar daar blijft het niet bij. “Zo ga ik ook aan sneaker reselling doen en ik zal ook exclusieve schoenen en tweedehandskledij aanbieden”, aldus Bruce, die meteen benadrukt dat hij zijn job als opvoeder bij Dominiek Savio blijft uitoefenen.

Net zoals velen ging ook Bruce De Vuyst uit Hooglede op zoek naar een uitlaatklep tijdens corona. Gezien zijn interesse in stickers en graffiti, moest hij het dan ook niet heel ver gaan zoeken. “Ik begon met handgemaakte stickers, maar daar bleef het niet lang bij. Zo begon ik al vrij snel met het ontwerpen van designs voor T-shirts en truien. Op die manier is de bal aan het rollen gegaan en ontstond Puuck”, vertelt Bruce.

“Of ik dit als kunst zie? Toch wel een soort van. Maar eigenlijk zie ik het meer als streetart, want daarmee kan je zover gaan als je zelf wilt. Mijn ontwerpen zijn altijd voor interpretatie vatbaar en wat je ervan maakt of erin ziet, beslis je nog altijd zelf.”

Eigen merk

Ondertussen is Puuck, het bijberoep van Bruce, uitgegroeid tot een waar skate- en streetwearmerk dat aangeboden wordt via een webshop. Daarnaast vind je de 20-jarige Hoogledenaar ook vaak terug op skatewedstrijden waar hij met een kraampje staat. Een concept waar hij heel tevreden mee was en ook zo zou houden, tot er een opportuniteit op zijn pad terechtkwam.

“Naast stickers heb ik ook een passie voor sneakers en tweedehandskledij. Het is nooit echt een droom geweest, maar het leek me wel cool om mijn passie en de producten die ik leuk vind aan te bieden aan de mensen in een fysieke winkel. Het pand in de Manestraat in het centrum van Roeselare kwam dus op het ideale moment. Een groot pluspunt is ook dat ik er samen met mijn vriendin boven kan wonen.”

Sneaker reselling

Bruce benadrukt dat Puuck geen specifieke skatewinkel zal zijn. “Uiteraard horen streatwear en skateboards erbij, uiteindelijk ben ik daar ook al drie jaar mee bezig”, vult hij aan. “Maar aan de andere kant is het ook de bedoeling om aan sneaker reselling te doen en om exclusieve gehypete schoenen en unieke tweedehandskledij aan te bieden. Ik merk dat daar echt wel een markt voor is. Zeker hier in Roeselare. Er is hier wel al een skateshop, maar daarom wil ik dus met een uitgebreider en exclusiever aanbod uitpakken om me van de concurrentie te onderscheiden. Wat de schoenen betreft, die zullen niet te vergelijken zijn met het aanbod van de huidige schoenenwinkels in het centrum.”

“Mijn ontwerpen zijn streetart. Ik ga zover als ik zelf wil”

Het mag duidelijk zijn: Bruce heeft op jonge leeftijd een duidelijk plan voor ogen. “Ergens schrikt me dat misschien wel wat af, maar dat vind ik niet erg. Ik vind dat je risico’s moet durven nemen in het leven om iets te bereiken”, aldus Bruce, die naast Puuck ook opvoeder is in de lagere school bij Dominiek Savio. “Daar blijf ik uiteraard fulltime werken. De winkel in Roeselare doe ik na mijn uren.”

Naamsbekendheid

Zo zal de winkel in de Manestraat open zijn op dinsdagvoormiddag van 10 tot 12 uur, op woensdag, donderdag en vrijdag van 17.30 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur. Ook op zondag zal de winkel open zijn, maar dan op afspraak. Maandag wordt de vaste sluitingsdag. Een pittige combinatie dus, maar die drukke agenda schrikt Bruce duidelijk niet af.

“Wanneer ik anders thuiskwam na mijn werk, was ik ook nog bezig voor Puuck. Waarom dan niet hetzelfde doen, maar met een winkel? Puuck zal hierdoor meer naamsbekendheid krijgen en op kalmere momenten kan ik nog steeds het werk doen zoals vroeger. En het feit dat ik boven de zaak kan wonen, is dan ook mooi meegenomen. Ik kijk er alvast heel hard naar uit. Ik ga mijn passie nu ook in een fysieke winkel aanbieden en daar ben ik wel trots op”, besluit Bruce.

Meer info op www.puuckshop.com.

The post Bruce (20) opent met Puuck binnenkort ook fysieke winkel in Roeselare: “Exclusief en uniek aanbod” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »