Wordt NVAPlus de grootste? Met eerste schepen Sherley Beernaert nog maar één lijsttrekker bekend

Met sedert enkele maanden de samensmelting van Groep a en N-VA tot NVAPlus ziet het politiek landschap voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober er compleet anders uit. Het kartel straalt ambitie uit. Doelstelling is de huidige meerderheid van Visie en STERK breken. Binnen de meerderheid wordt het vooral een strijd tussen burgemeester Ward Vergote en eerste schepen Sherley Beernaert.

Over de lijsttrekkers voor de stembusslag is het momenteel windstil. Er is één zekerheid: bij STERK wordt Sherley Beernaert net zoals zes jaar geleden lijsttrekker. Bij Visie wordt dat meer dan waarschijnlijk opnieuw de burgemeester die voor de derde legislatuur de driekleurige sjerp wil dragen.

PRO bepaalde nog niet wie lijsttrekker wordt. “We gaan dat op een democratische manier bepalen”, zegt fractieleider Ward Gillis. “Onze drie gemeenteraadsleden zijn alvast weer kandidaat. Het staat ook vast dat we als PRO naar de kiezer stappen.”

Bij NVAPlus is het afwachten wie de lijsttrekker wordt. Kiest het kartel met Sigrid Verhaeghe of Veerle Demeulenaere voor een vrouw of wordt het Gert-Jan Hovaere? Nu er geen stemplicht meer zal zijn, worden het heel andere verkiezingen. Bovendien is de lijst met het grootst aantal zetels aan zet om een coalitie te vormen. Visie had in 2018 zeven zetels, STERK vijf, Groep a en N-VA kwamen net zoals PRO uit op elk drie. De kans bestaat dus dat NVAPlus de grootste fractie wordt. Wie weet, wordt het het verhaal van het gezegde ‘als twee honden vechten om een been, loopt een derde er mee heen…’.

Afwachten is het ook of het Vlaams Belang in het Lievensdorp met een lijst opkomt. Vlaams Belang wil maar al te graag overal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar lokaal is het wat VB betreft windstil. Er is wel een Facebookpagina van Vlaams Belang Moorslede, maar niet meer dan dat.”

Nog dit. V&V-Verbeteren en Vernieuwen neemt niet deel. In februari 2021 maakten ze hun ambities in deze krant bekend, maar ondertussen sloot initiatiefnemer Jarne Verbrugghe aan bij NVAPlus. (Erik De Block)

The post Wordt NVAPlus de grootste? Met eerste schepen Sherley Beernaert nog maar één lijsttrekker bekend is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »