Wijnen kiezen en degusteren bij Cuve’e Cee Vee

Wie een goed flesje wijn wil kraken, kan voortaan terecht bij Cuve’e Cee Vee in de Sterrestraat 95. Voor initiatiefnemer Christophe Verhiest is de winkel een uiting van zijn passie.

Belgen zijn bourgondiërs: een goed glas wijn staat voor velen gelijk aan gezelligheid en genot. Dat is voor Christophe (38) niet anders.

“Ik had altijd al een gezonde interesse in wijn en champagne. Dat kwam van thuis uit, want ook mijn ouders zijn levensgenieters die graag een glaasje lusten”, vertelt de wijnkenner. “Ik besloot mijn interesse om te zetten in de praktijk en volgde vorig jaar een Syntra-opleiding tot sommelier. Nu gaan we nog een stapje verder: naast mijn voltijdse job bij de dienst openbare werken in Koekelare open ik een eigen winkel.” Geen online shop, wel een fysieke zaak.

“Ik hou van sociaal contact. En om een wijn echt toe te lichten, moet je wel in dialoog gaan en laten degusteren. De afgelopen zes maanden verbouwden we de garage van onze woning om tot gezellige winkel en hebben een 25-tal soorten wijn, cava, gin en binnenkort ook champagne op de schappen staan. De meeste wijnen komen uit Frankrijk – denk: Bordeaux, Bergerac, Pays d’Oc – maar we hebben ook leuke Spaanse en Zuid-Afrikaanse producten.”

“Ach, het voelt echt wel speciaal om eindelijk onze winkel te kunnen openen.” De opening van Cee Vee – een verwijzing naar de initialen van de winkeluitbater – valt netjes samen met de aanloop naar de feestdagen. “Ook leuk: mijn vrouw Jessie Derynck is deels van thuis uit ook in bijberoep actief als pedicure. Ook haar klanten kunnen zo makkelijk kennismaken met ons aanbod”, lacht een fiere Christophe nog.

Cuve’e Cee Vee is open op woensdagen van 17 tot 19 uur en van 16 tot 19 uur.

“Iedereen is buiten deze uren altijd welkom na een seintje op 0474 80 12 84”, geeft Christophe Verhiest nog mee. (TVA)

The post Wijnen kiezen en degusteren bij Cuve’e Cee Vee is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waterplezier op en langs de Leie voor het hele gezin

Op zondag 30 juni vindt Leieleute plaats aan de Lauwebrug in Wevelgem. Je beleeft er een fijne zomerdag met tal van leuke (gezins)activiteiten op en langs de Leie. Vanaf 9.30 uur is het mogelijk om te starten met een kajak-, sup- of pedalotocht richting Menen. Vanaf 11 uur zijn er doorlopend gratis kinderactiviteiten zoals een
The post Waterplezier op

Lees meer »

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »