Uitbaters Mieke en Dirk van De Lisdodde in Pollinkhove gaan met pensioen

Mieke Verkarre (62) en Dirk Dauwens (65) trekken op 28 november de deuren van brasserie De Lisdodde in Pollinkhove achter zich dicht. Na 38 jaar gaan ze met welverdiend pensioen. “De zaak is verkocht. De nieuwe eigenaars zullen na wat opfrissingswerken in de loop van maart terug openen.”

Mieke en Dirk baten De Lisdodde uit sinds 1985. De horecazaak ligt aan een prachtige vijver in een oase van rust en is genoemd naar een gelijknamige plant die elk jaar in de vijver bloeit. De Lisdodde was eerst een restaurant, maar om gezondheidsredenen moest chef Mieke het de laatste jaren noodgedwongen wat kalmer aan doen en omschakelen naar een brasserieformule. Ook de kaart en openingsuren werden beperkt.

“We zijn ontzettend blij dat de zaak is verkocht en ons levenswerk niet verloren gaat”, zegt het horecakoppel. “Nog tot 28 november zijn we open. We hebben het altijd met hart en ziel gedaan, maar het is een zware stiel. Er waren periodes dat we zeven dagen op zeven open waren en dat heeft fysiek zijn sporen nagelaten. Maar we zullen het vanaf december rustiger aan kunnen doen en zelf wat meer op uitstap kunnen gaan. En natuurlijk ook tijd doorbrengen met onze kleinkinderen Jelle (10) en Axelle (6).”

Mieke Verkarre zal bijna 45 jaar aan het fornuis hebben gestaan. “Ik genoot mijn koksopleiding aan hotelschool Spermalie in Brugge en in 1979 behaalde ik zelfs de eerste prijs in de wedstrijd ‘Jongste kok van België’”, weet ze nog. “Sinds 1985 baat ik samen met Dirk De Lisdodde uit”, zegt Mieke.

Dankwoord

“We bewaren veel mooie herinneringen aan de voorbije jaren”, besluiten Mieke en Dirk. “We willen al onze klanten van harte bedanken voor het jarenlange vertrouwen, maar ook het personeel dat bij ons aan de slag was. Goed personeel vinden is niet gemakkelijk in de horeca. En we wensen onze opvolgers natuurlijk alle succes toe”, besluiten ze. (KVCL)

The post Uitbaters Mieke en Dirk van De Lisdodde in Pollinkhove gaan met pensioen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »