Patrick Van Hoof moet SK Nieuwkerke (2B) uit de degradatiezone halen: Wevelgemnaar volgt opgestapte Eddy Verbeeck op

Na de 4 op 27 en de pijnlijke nederlaag van afgelopen zondag in Komen-Waasten (2-1) besloot Eddy Verbeeck om zijn ontslag in te dienen. De club ging intussen op zoek naar een vervanger en stelde oude bekende Patrick Van Hoof aan.

SK Nieuwkerke kende vorig seizoen onder Eddy Verbeeck nog een vlekkeloze start met 18 op 18. Dit seizoen was het andere uiterste. Na de 0 op 18 leek er beterschap op komst met vier punten uit twee matchen. Zondag werd er echter een pijnlijke nederlaag geleden in de zespuntenmatch tegen Komen-Waasten.

Schokeffect

Ondanks een man meer werd in het slot alsnog verloren. “Deze nederlaag kwam zwaar binnen bij onze club”, vertelt sportief verantwoordelijke Danny Vandenberghe. “Maandag liet coach Eddy Verbeeck weten dat hij zijn ontslag indiende. Eddy wil nu een schokeffect creëren en nam deze beslissing in het belang van de club. We zijn hem ongelofelijk dankbaar voor het voorbije anderhalf jaar. De trainingen waren van hoog niveau, maar dit seizoen rendeerde dat niet in de matchen. De mayonaise pakte niet en daarvoor hebben we als sportieve cel ook onze verantwoordelijkheid.”

Oude bekende

SKN bengelt onderin met 4 op 27 en dus werd er gezocht naar een dokter in de zaal. De club kwam uit bij oude bekende Patrick Van Hoof. “Patrick kennen we goed nadat hij hier eerder al enkele seizoenen coach was. In coronatijd verliet hij Nieuwkerke voor een avontuur bij KSK Vlamertinge. Sinds enkele maanden was hij een vrije trainer en zijn zoon Gilles speelt sinds dit seizoen bij ons. Hij kwam al enkele keren kijken naar zijn zoon, al wil ik wel benadrukken dat we pas na de beslissing van Eddy de gesprekken opstartten.”

Zware klus

Van Hoof kent de reeks door en door, maar er wacht hem een zware klus. “Patrick heeft gezegd dat hij het ziet zitten, maar hij beseft ook dat het geen evidente opdracht zal worden om de ploeg uit de degradatiezone te halen. Ons nieuwbouwproject zou tegen begin volgend seizoen klaar moeten zijn en het zou zonde zijn als dit in derde provinciale zijn. Al willen we nog niet veel doemdenken.”

Beveren-Leie

Geert Broutin blijft op post als T2. Donderdag leidt Patrick, die in Wevelgem woont, zijn eerste training. Zondag volgt de eerste match tegen SK Beveren-Leie. “Een ploeg die getraind wordt door Drazen Kukuric. Zij haalden 15 punten en ik hoop dat we iets kunnen rapen tegen hen”, aldus Danny Vandenberghe.

The post Patrick Van Hoof moet SK Nieuwkerke (2B) uit de degradatiezone halen: Wevelgemnaar volgt opgestapte Eddy Verbeeck op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact: “Ze werkt nu in een bibliotheek”

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Proclamatie loopt uit de hand: opvoeder gewond nadat leerling glas naar hem gooit

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »