Op de koppen lopen in Kortrijkse Boektopia op Allerheiligen: “Ziet er fantastisch uit”

In de Xpo hallen in Kortrijk is sinds zaterdag de boekenbeurs Boektopia aan de gang. Na het openingsweekend, dat dubbel zoveel volk trok als vorig jaar, was het ook vandaag op de koppen lopen. Met om 13 uur 15 het hoogtepunt van de dag – en misschien wel van het evenement – boeddhistisch monnik Haemin Sunim. In Vlaanderen en Nederland verkocht hij al meer dan een half miljoen boeken.

De derde editie van de boekenbeurs in Kortrijk draait op volle toeren. Met meer dan 80 voorstellingen of signeersessies komt er dan ook heel wat volk op af. Behalve boeken bekijken, kan je er dus ook je exemplaren laten signeren door je favoriete auteur of luisteren naar een live-concert, maar dan silent disco-gewijs. Ook voor de allerkleinsten worden er voorleesmomenten gehouden in een speels aangeklede voorleeshoek.

De Kortrijkse Xpo-hallen mogen dan wel kleiner zijn dan die van Antwerpen, qua gezelligheid doen ze zeker niet onder. Dat wordt beaamd door boekenwurmen Jade en Jarne. Zij kwamen vandaag een kijkje nemen en namen onmiddellijk wat boeken mee naar huis. “Er hangt een leuke sfeer en het is gezellig om even rond te wandelen. Ze hebben een heel breed assortiment, maar iets minder diep. Ik lees bijvoorbeeld heel graag fantasyboeken, maar de meeste die er lagen had ik al”, lacht Jade.

Boekenwurmen Jade en Jarne © TV

Haemin Sunim

Op het programma vandaag stond een hele grote internationale naam. Boeddhistisch monnik Haemin Sunim kwam vandaag om 13 uur 15 zijn nieuwe boek Dingen die je hoop geven: Veerkracht in uitdagende tijden voorstellen. Speciaal vanuit Zuid-Korea, maakte hij vier uurtjes vrij voor zijn Nederlandstalige fans, want die zijn er. In België en Nederland verkocht hij al meer dan een half miljoen exemplaren.

“Het was even rijden sinds ik in Antwerpen woon, maar het is toch wel leuk om even terug te gaan naar mijn roots, hier in Kortrijk.” -Jens Dendoncker

Ook choreograaf Dan Karaty was vandaag aanwezig om te vertellen over zijn alcoholverslaving. En stand-up comedian Jens Dendoncker uit Zwevegem kwam vandaag ook even piepen. Voor hem is het een leuk thuiskomen. “Het was even rijden sinds ik in Antwerpen woon, maar het is toch wel leuk om even terug te gaan naar mijn roots, hier in Kortrijk. Op het eerste zicht ziet het er fantastisch uit”, aldus Jens Dendoncker. Ook morgen is er heel wat te doen, voor de volledige programmatie kan je altijd terecht op de website van Boektopia. (Tristan Vandevelde)

The post Op de koppen lopen in Kortrijkse Boektopia op Allerheiligen: “Ziet er fantastisch uit” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tramstatie organiseert comedyavond

Het Tramstatiecomité organiseert op 6 september een comedyavond in Ichtegem met optredens van Mohsin Abbas, Jan-Bart De Muelenaere en Tim Loobuyck.
The post Tramstatie organiseert comedyavond appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Laat het verhaal van Sofie een inspiratie zijn voor iedereen in Vlaanderen die met een briljant idee rondloopt: ga ervoor”

Komt er een doorbraak in een moordzaak die al 33 jaar onopgelost blijft? Speurders gaan stalen afnemen van 170 mannen en hopen via een nieuwe DNA-techniek de dader te kunnen vatten. “Dat zoiets kan, is te danken aan de briljante geest en inzet van één jonge, Vlaamse vrouw”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Haar verhaal inspireert en toont dat er veel

Lees meer »

LIVE F1. Verstappen opnieuw in duel met Norris, alleen is het nu voor plaats 5, Russel probeert het met een éénstopper

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start vanop de elfde plek. De pole is voor

Lees meer »

Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan

Burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan moet zijn volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nog prijsgeven, maar lichtte hier en daar al wel een tipje van de sluier. Dat er veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester staan, bijvoorbeeld.
The post Veel zelfstandigen op Lijst Burgemeester in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvallend veel kinderen liepen gisteren verloren langs kust: “Terwijl zij bij ons wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren”

Eén bloedhete dag, en het gaat volledig verkeerd. Dinsdag liepen maar liefst 134 kinderen verloren langs onze kust, waaronder het leeuwendeel in Oostende en Blankenberge. “Het is om moedeloos van te worden”, zucht An Beun van het IKWV. “Terwijl kinderen bij ons zitten te wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren op een strandbar. Maar onze redders zijn geen babysits.”

Lees meer »

Verdachte (51) van moord op huisbaas (74) blijft maand langer in de cel: “Hij is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht”

De 51-jarige Charles J. blijft nog minstens een maand langer in de cel op verdenking van de moord op zijn huisbaas Erik V. en brandstichting bij zijn ex. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk vrijdag. “Mijn cliënt is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht en beseft dat hij nog lang tussen vier muren zal zitten”, zegt advocaat

Lees meer »

In deze fabriek werkt geen mens, maar rolt wel elke drie seconde een smartphone van de band

Het is al jaren de nachtmerrie van elke vakbondsafgevaardigde wereldwijd: een volledig geautomatiseerde fabriek, waar computers en robots al het werk doen en geen arbeider of bediende meer nodig is. Sinds vorige maand is dit geen koortsdroom meer, maar realiteit. De ‘slimme fabriek’ van het Chinese Xiaomi zal jaarlijks 10 miljoen smartphones produceren. Techexpert Kenneth Dee: “Dat ze momenteel al

Lees meer »

Twee doden na Israëlische aanval in Libanon

Bij een Israëlische aanval op Libanon zijn twee mensen gedood, zo zegt het Libanese nieuwsagentschap NNA. Het zou gaan om een droneaanval, die in de nacht van zondag op maandag is uitgevoerd. Daarbij zijn ook gewonden gevallen, onder wie een minderjarige die zich op een balkon van een nabijgelegen gebouw bevond, klinkt het.

Lees meer »