‘Ongekend’ aantal aanvallen door beren in Japan, ook in de bebouwde kom

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel”

Bas Claerhout (16) uit Izegem won onlangs het Belgisch kampioenschap Open Water in Willebroek. Na 5.000 meter werd het een ex aequo op de eerste plaats in de open categorie tussen Bas en een Nederlander.
The post Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” na ontslag van twee televisiebazen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg gegeven over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurde tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen op uitgenodigd waren. Brepoels daagde niet op “om

Lees meer »

Emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom voor het eerst ziet in ‘Blind getrouwd’: “Niet mijn type”

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

Goud voor Roger en Dolores

Roger Beheydt (70) en Dolores Beswick (71) zijn allebei geboren en getogen in Roeselare. Meer nog: ze waren ook buren, en het stond in de sterren geschreven dat Cupido zijn liefdespijlen op hen zou richten. Vijftig jaar geleden beloofden ze elkaar officieel voor altijd en eeuwig lief en leed te delen, een belofte die ze
The post Goud voor

Lees meer »

Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste”

Dit weekend, in de nacht van 7 op 8 september, is het dag op dag 80 jaar geleden dat Moorsele bevrijd werd. Ervaringsdeskundigen Georges Dumortier (92) en André Delrue (93) en enkele supporters van erfgoedvereniging Mortsella halen herinneringen op aan die periode.
The post Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste” appeared first on KW.be.

Lees meer »