Oekraïne telt al liefst 300.000 gesneuvelde Russische soldaten, en dan moet “de vleesmolen” nog komen

Volgens het Oekraïense leger zijn sinds de start van de invasie op 24 februari 2022 liefst 300.000 Russische militairen gesneuveld. Dat is opvallend meer dan de 15.000 soldaten die Rusland verloren heeft in bijna tien jaar oorlog in Afghanistan. En dan moet de vleesmolen van Avdiivka nog komen. Toch moeten we die 300.000 met een korrel zout nemen.

Meer krantenkoppen in België

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet onderweg naar huis na aanval in Beiroet

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet zijn onderweg naar huis vanuit Beiroet nadat ze werden aangevallen in Beiroet in de nacht van woensdag op donderdag. Robin en Stijn zitten aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Libanon vertrok om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren. Het vliegtuig is rond 13.05 uur geland

Lees meer »

Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk”

Op 11, 12 en 13 oktober is er kermis in Emelgem. En dat dankzij Joyce Naeyaert van café Mandeldaele die de oude traditie nieuw leven in blies. “Het is ook het verkiezingsweekend, we verwachten veel volk.”
The post Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Themazitting met pluchen eekhoorn, verwaarloosde konijnen en stafford die leeft op brood, worst en koffie: “Dat schaap stond gewoon opeens in mijn wei”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar” – Nieuwe Israëlische luchtaanvallen op Beiroet: grote explosie bij vliegveld

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken

Drie vrouwen van Nederlandse, Franse en Servische nationaliteit blijven een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. Het trio werd eerder deze week ingerekend door de politie en kon uiteindelijk gelinkt worden aan meerdere inbraken.
The post Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik walg van wat er in de kerk gebeurd is, maar dat staat los van mijn geloof”: Christoff blikt terug op muzikale ontmoeting met de paus

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »

Oceanen warmen dubbel zo snel op als 20 jaar geleden

De snelheid van de opwarming van de oceanen is sinds 2005 bijna verdubbeld. Daarnaast heeft meer dan een vijfde van de oppervlakte van de oceanen wereldwijd in 2023 een ernstige hittegolf doorgemaakt. Dat blijkt uit een rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus dat maandag is gepubliceerd.

Lees meer »

Groen-districtsraadslid en kandidaat Guido Staes (59) uit Ekeren plots overleden: “Zou 60 worden op verkiezingsdag”

In Ekeren is districtsraadslid voor Groen Guido Staes plots overleden. Dat laat zijn partijbestuur weten. Staes zou op de verkiezingsdag op 13 oktober 60 jaar worden en hij staat op de 2e plaats op de districtslijst van Groen in Ekeren. "We overleggen nu met de familie of zijn verkiezingsaffiches kunnen blijven hangen", zegt lijsttrekker Fabienne Toussein.

Lees meer »