Oekraïne telt al liefst 300.000 gesneuvelde Russische soldaten, en dan moet “de vleesmolen” nog komen

Volgens het Oekraïense leger zijn sinds de start van de invasie op 24 februari 2022 liefst 300.000 Russische militairen gesneuveld. Dat is opvallend meer dan de 15.000 soldaten die Rusland verloren heeft in bijna tien jaar oorlog in Afghanistan. En dan moet de vleesmolen van Avdiivka nog komen. Toch moeten we die 300.000 met een korrel zout nemen.

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Autoveiling Zoute Grand Prix pakt uit met bijzondere bolides: “Mikken op 20 miljoen euro”

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 oktober vindt in Knokke-Heist de vijftiende editie van de Zoute Grand Prix plaats. De kapitaalkrachtige kustgemeente wordt omgetoverd tot het walhalla van klassieke en hedendaagse auto’s. Op de laatste dag gaan zeventig unieke wagens onder de hamer. Veilinghuis Bonhams stelt de toppers nu al eens voor.
The post KIJK – Autoveiling

Lees meer »

“Speciale eenheden voeren invallen uit in Libanon om mogelijk grondoffensief voor te bereiden” – Israëlisch leger: “Nieuwe Hezbollah-commandant uitgeschakeld”

Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen korte invallen gedaan over de grens in Libanon om het terrein voor te bereiden op een mogelijke grotere invasie binnenkort. Ook de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant hintte op een mogelijk grondoffensief. Hezbollah laat weten er “klaar” voor te zijn. Volgens het Israëlische leger is bij een luchtaanval op

Lees meer »

Terwijl Rusland verder oprukt, toont Oekraïense leger tekenen van uitputting: “Druk om te onderhandelen neemt toe”

Na meer dan 2,5 jaar van zware gevechten lijkt Rusland steeds verder op te rukken in het oosten van Oekraïne. Het Oekraïense leger heeft het moeilijk, met vermoeide militairen en onervaren rekruten die geregeld deserteren. Intussen blijft president Volodimir Zelenski zijn partners oproepen om wapens te leveren en Oekraïne niet te vergeten. "De druk op Oekraïne om te onderhandelen, neemt

Lees meer »

Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk

Digibank regio Ieper opende een tiende digipunt, ditmaal in Buurthuis De Vonk in Huize Wintershove. “Een digipunt is een locatie waar iedereen terecht kan met allerlei digitale vragen”, vertelt Jozefien Craeymeersch, coördinator regiobank Ieper.
The post Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Veel te vroeg, oneerlijk”: acteur Brik Van Dyck (52), bekend van ‘Fair Trade’ en ‘Familie’, verliest strijd tegen kanker

“Rust zacht, knappe, lieve, grappige man”. Collega-acteurs reageren aangeslagen op het overlijden van Brik Van Dyck (52), bekend van onder meer ‘Fair Trade’ en ‘Familie’. Hij verloor afgelopen nacht zijn moedige strijd tegen kanker. Onder meer Karen Damen, Stany Crets en James Cooke plaatsten al een bericht online om hun medeleven te betuigen.

Lees meer »

De onroerende voorheffing: waarom moet je die betalen en hoe wordt ze berekend? “Het is een belasting op een fictief inkomen”

Rond deze tijd krijgen veel eigenaars van een huis of appartement het aanslagbiljet voor de jaarlijkse onroerende voorheffing in de bus. Is dat hetzelfde als het kadastraal inkomen en hoe vaak moet je die belasting betalen? Kris De Sagher is woordvoerder bij de Vlaamse Belastingdienst en beantwoordt de meest gestelde vragen over de onroerende voorheffing.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hilde Crevits na overlij­dens van haar moeder, vader en schoonva­der: “Hoe doe je dat, rouwen, als de dood je overvalt aan dit helse tempo?”

Bij elke hand die ze schudt, wordt Hilde Crevits (57) gefeliciteerd en gecondoleerd tegelijk. De nieuwbakken Vlaamse minister van binnenlands bestuur en integratie verloor in drie weken tijd, in volle regeringsonderhandelingen, haar beide ouders en haar schoonvader. “Ik overwoog serieus om geen minister meer te zijn. Maar mijn vader, tot op zijn sterfbed, sprak me streng toe: ‘Nìet stoppen! Ons

Lees meer »