Na drie restaurants in Engeland opent Daniel Rezvani nu ook een ‘Persian Palace’ in Kortrijk

Net voor het stadhuis in de Leiestraat opende woensdag 1 november Persian Palace. Eigenaar Daniel Rezvani (62) serveert al meer dan tien jaar de beste Perzische keuken in twee restaurants in Londen en één in Reading. “We willen de authentieke smaak van Perzië naar België brengen. We kozen voor de snelgroeiende stad Kortrijk.”

Persian Palace nam haar intrek in de Leiestraat 26, waar vroeger toepasselijk ook Perzische tapijten werden verkocht. “Ik heb familie wonen in Kortrijk. Zelfs na 30 jaar bleven ze zeggen dat het eten van Persian Palace zo lekker is en dat ik hier een zaak moest openen. Nu heb ik die stap gewaagd en na een grote investering een mooie horecazaak ingericht voor ons vierde restaurant. Het was een serieuze totaalrenovatie. We plaatsten een nieuwe keuken, bar, sanitaire voorzieningen, vloer, plafond, nieuwe deuren en ramen”, vertelt Daniel.

“Onze cultuur hecht veel belang aan gastvrijheid. Perzisch eten is veel, lang en gezellig. Hier zal je niet met honger vertrekken”

“Het interieur is warm en stijlvol. Geen houten meubels, maar stoffen zetels en banken zodat mensen lang kunnen tafelen. Onze cultuur hecht veel belang aan gastvrijheid. Perzisch eten is veel, lang en gezellig. Hier zal je niet met honger vertrekken. We moedigen mensen aan om wat ze niet op krijgen, mee te nemen naar huis in een doggybag.” Bij Persian Palace kan je je bestelling ook afhalen of laten leveren.

Alle gerechten worden geserveerd met naanbrood, waar Daniel uitzonderlijk trots op is. “Typisch aan een kwalitatief Perzisch restaurant is de tandoor, een broodoven gemaakt van klei. Het was niet evident om die naar hier te krijgen. Ons brood wordt live bereid en gaat rechtstreeks van de oven naar de tafel.”

Een populaire voorgerecht is de Sini E Mazeh, een selectie van vijf starters met Mirza Ghasemi, Mast O Moosir, Kashk E Badenjan, hummus and Salad Olviyeh. Als stoofpot raadt Daniel de Khoresht Gheymeh Bademjan aan met gespleten gele erwten en gedroogde limoenen gekookt in een tomatensaus en gegarneerd met gesauteerde aubergine, geserveerd met gestoomde rijst. “Vleeseters raden we grillgerechten aan zoals de Momtaz, twee spiezen met gemarineerde kipfilet en lamsgehakt kebab, en de Soltani, een spies van in blokjes gesneden lamsfilet en een spies van lamsgehakt, geserveerd met rijst en gegrilde tomaat.”

Persian Palace is open van 11.30 tot 14.30 uur en van 17.30 tot 21.30. Gesloten op maandag. Meer informatie, reserveren of bestellen op www.persianpalace.be.

The post Na drie restaurants in Engeland opent Daniel Rezvani nu ook een ‘Persian Palace’ in Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift maakt reputatie waar in Amsterdam: grootste muziekster van dit moment zet sublieme ‘The eras tour’ neer

Taylor Swift heeft donderdag haar eerste van in totaal 3 concerten in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld. Ze zit daarmee over de helft van haar Europese passage van ‘The eras tour’, die de geschiedenisboeken ingaat als meest winstgevende concertreeks ooit. Wij zakten naar Amsterdam af en werden ondergedompeld in een wereld van pailletten, vriendschapsarmbandjes, volbloed Swifties en 18

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »