Na 35 jaar heeft Jumpers Middelkerke opnieuw een jongensteam: “Niet uitgesloten dat er ook een herenploeg zal komen”

In 2006 werd de herenploeg van Jumpers Middelkerke opgedoekt wegens een gebrek aan spelers. De jeugdploegen was dit lot eerder al beschoren. Hierdoor moest Jerry Peeters 35 jaar geleden als 15-jarige op zoek naar een andere club om zijn favoriete hobby te beoefenen. Enkele weken geleden keerde hij echter terug naar sportzaal De Barloke in Leffinge om, net voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe U15-jongensteam van de Jumpers, de wedstrijdbal te overhandigen aan de spelers.

“Toen de jeugdploegen van Jumpers opgedoekt werden, mocht ik samen met drie andere jongens bij de senioren spelen”, vertelt Jerry Peeters enthousiast. “We stonden tussen mannen die ruim tien jaar ouder waren en dat vonden we niet echt plezant. Ik heb toch volgehouden en bleef volleyballen bij heel wat verschillende ploegen uit de regio. Nu ben ik coach bij een Brugs damesteam en amuseer me nog steeds. Ik hoop dat de jongens aan wie ik enkele weken geleden een wedstrijdbal overhandigde ook lang zullen genieten van hun hobby.”

Uiteraard vind Jerry Peeters het jammer dat er weinig jongens kiezen voor volleybal, waardoor ook het aantal clubs waar ze hun hobby kunnen beoefenen heel beperkt is. “Jonge gasten hebben mogelijkheden zat om hun vrije tijd in te vullen. Dat was vroeger toch anders. Als kleine jongen begon ik, net als de meeste jongens uit die tijd, te voetballen. Ik was een echte koukleum en vond het maar niks om in de winter in weer en wind op een voetbalveld te staan. Daarom ging ik volleyballen, want die sport werd in een warme zaal gespeeld. Ik heb nog nooit spijt gehad van mijn keuze.”

Duidelijke visie

“Volleybal is een technische sport en je moet doorzetten en volharden als je progressie wil maken”, gaat Peeters verder. “Veel jongens haken daarom wellicht af. Een degelijke jeugdopleiding met goede jeugdtrainers is een absolute must. Dat bewonder ik bij Jumpers Middelkerke. Voorzitter Jurgen Faillie is ontzettend gedreven en heeft een duidelijke visie. Door de vele enthousiaste medewerkers groeit de club en is de kans niet onbestaande dat Jumpers Middelkerke over enkele jaren terug over een herenploeg beschikt.”

“Het is een technische sport, en daarom haken allicht veel jongens af” -Jerry Peeters, ex-speler

Iemand die ook hoopt dat hij nog lang zijn favoriete hobby kan beoefenen bij Jumpers is Ibenn Verhelst (12). Hij speelt ondertussen al zes jaar bij de club uit Leffinge en heeft het er echt naar zijn zin. “Als kleine jongen heb ik geproefd van voetbal, zwemmen en basketbal, maar toen ik op de opendeurdag van Jumpers kennis maakte met volleybal, was ik meteen verkocht. Ik hou ervan om samen met vrienden te sporten en plezier te maken. Het is een sport waarbij je veel moet nadenken en dat vind ik leuk. Momenteel train ik acht uur per week, want als je beter wil worden, moet je veel oefenen. Volleybal is een sport voor doorzetters.”

Mama Cindy is ploegverantwoordelijke van de U15, het team waarin haar zoon speelt, en heeft ontzettend veel bewondering voor de manier waarop men bij Jumpers de jeugdwerking aanpakt.

“Enerzijds doet de club ontzettend veel inspanningen om jongens warm te maken voor deze sport. Bezoeken aan scholen, proeftrainingen, vriendjesdagen… niets is hen te veel. Anderzijds is het bestuur ook eerlijk en geeft de voorzitter eerlijk toe dat hij geen zekerheid kan bieden over het voortbestaan van de jongensploegen. Als ouders zijn we blij dat Ibenn momenteel dicht bij huis de kans krijgt om zijn favoriete hobby te beoefenen”, aldus Cindy.

Eerste wedstrijd

“Ik ben een van de weinige jongens die nog overblijft van de groep die zes jaar geleden bij Jumpers aansloot”, vult Ibenn aan. “Ik zou heel graag zo lang mogelijk bij Jumpers blijven en daarom ben ik blij dat er naast een U13-ploeg nu ook een U15-team is. Die eerste wedstrijd met onze ploeg zal ik niet snel vergeten.”

“We waren allemaal een beetje zenuwachtig toen we die wedstrijdbal kregen van de laatste speler van een jongensteam van Jumpers. Het was ook onze eerste wedstrijd met zes spelers op het veld en ook dat was even wennen. We wonnen daarenboven die partij en waren allemaal door het dolle heen”, aldus Ibenn Verhelst, die ervan droomt om ooit bij de Red Dragons te spelen. (Philippe Decruynaere)

The post Na 35 jaar heeft Jumpers Middelkerke opnieuw een jongensteam: “Niet uitgesloten dat er ook een herenploeg zal komen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »