Michel Van den Brande vraagt vriendin Sofie live in ‘De tafel van Gert’ ten huwelijk

Michel Van den Brande (62) is verloofd met zijn vriendin Sofie Van Remoortel (45). Hij ging op één knie live op televisie, in de talkshow ‘De tafel van Gert’.

Meer krantenkoppen in België

“Speciale eenheden voeren invallen uit in Libanon om mogelijk grondoffensief voor te bereiden” – Israëlisch leger: “Nieuwe Hezbollah-commandant uitgeschakeld”

Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen korte invallen gedaan over de grens in Libanon om het terrein voor te bereiden op een mogelijke grotere invasie binnenkort. Ook de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant hintte op een mogelijk grondoffensief. Hezbollah laat weten er “klaar” voor te zijn. Volgens het Israëlische leger is bij een luchtaanval op

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We komen snel naar huis, maar het gevaar is voor ons nog niet geweken”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

“Als spektakel altijd voorrang krijgt, zijn we bezig met Romeinse Spelen”: Benoot vraagt dat UCI voor veiligheid kiest en meer technologie toelaat in koers

Had een tracker op de fiets het leven van Muriel Furrer kunnen redden? Hadden de hulpdiensten haar tijdig kunnen vinden als er een crashdetectiesysteem was geïnstalleerd? Na het dodelijke ongeval op het WK in Zürich klinkt de roep luid om meer technologische hulpmiddelen toe te laten in de koers. Tiesj Benoot: “Als je door het toelaten van technologie één mensenleven

Lees meer »

Twee verdachten van bankkaartfraude opgepakt in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft twee verdachten van oplichting kunnen onderscheppen. Het duo deed zich voor als bankmedewerkers en ging bij een slachtoffer langs om de bankkaart en bijhorende code te verkrijgen. Nadien probeerden ze een Paysafekaart ter waarde van 1.000 euro aan te kopen. De twee verdachten, mannen van 21 en 22, zitten intussen opgesloten in Hasselt.

Lees meer »

Buitenlandse Zaken helpt 100-tal Belgen Libanon te ontvluchten, maar voorlopig nog geen evacuatievluchten door Defensie

De stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, belooft dat Israël zal reageren op de Iraanse raketaanval van dinsdag. Hij benadrukte dat de Israëlische strijdkrachten in staat zijn “elke locatie in het Midden-Oosten te bereiken en aan te vallen”. Het Israëlische leger viel Libanon maandag al binnen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

Eerste Belgen uit Libanon zijn terug thuis

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »

Israëlische buitenlandminister hint op grondoffensief in Libanon, Hezbollah zegt er “klaar” voor te zijn

Hezbollah is klaar voor een Israëlisch grondoffensief. Dat zei het plaatsvervangend hoofd van de militante groepering, Naim Qassem, maandag in de eerste toespraak sinds de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah vrijdag. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant lijkt maandag ook te hinten op een mogelijk grondoffensief tegen Hezbollah in Libanon.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica

Preus zijn ze, de Harelbekenaars. Melissa Depraetere is de eerste stadsgenote die het tot minister schopt en dat maakt flink wat los. Niet in het minst bij haar ouders en burgemeester Alain Top. “Ik heb haar talent destijds ontdekt”, zegt die laatste.
The post Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica appeared first

Lees meer »