KU Leuven-rector Luc Sels moet enkele weken in Australië blijven door nierscheur: “Door het oog van de naald”

Luc Sels, rector van de KU Leuven, heeft in Australië een nierscheur opgelopen. Hij wordt verzorgd in een ziekenhuis in Melbourne, en mag al zeker twee weken het vliegtuig niet nemen. "Door het oog van de naald", schrijft hij zelf op LinkedIn.

Meer krantenkoppen in België

Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen bouw van windturbines langs A11 in Westkapelle: “Afschuwelijk industriële littekens”

Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen de bouw van twee windturbines langs de A11 in Westkapelle. “Men creëert afschuwelijk industriële littekens in dit waardevolle agrarische gebied”, zegt het gemeentebestuur.
The post Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen bouw van windturbines langs A11 in Westkapelle: “Afschuwelijk industriële littekens” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt!”: Arro Ieper lanceert nieuwe drugcampagne op Festival Dranouter

Politiezone Arro Ieper lanceert een nieuwe campagne met de slogan ‘Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt’. De cijfers voor positieve drugtesten gaan de hoogte in en er werden vaak meer positieve drugtests dan alcoholtests afgelegd.
The post “Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt!”: Arro Ieper lanceert nieuwe drugcampagne op Festival Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hier gebeuren dingen die niet koosjer zijn”, zelfs de afvaldiensten weigeren nog in deze wijk te komen

Al sinds juni komen de vuilnisophaaldiensten van Net Brussel niet meer in de Brabantwijk, achter het Brusselse Noordstation. De reden: werknemers voelen er zich niet meer veilig na een aantal gevallen van agressie en voortdurende bedreigingen. Het vuil stapelt er zich op, ratten hebben vrij spel. “Kan zijn maar zonder veiligheidsgaranties keren we niet terug”, klinkt het.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Afstraffing voor wie te vroeg stopt, uitkeringen die minder snel stijgen en strengere pensioenvoorwaarden: zo wil De Wever ‘werken meer doen lonen’

Naast het verhogen van de maaltijdcheques en het afschaffen van de ecocheques wil federaal formateur Bart De Wever (N-VA) nog meer sleutelen aan het inkomen van werkenden, werklozen en gepensioneerden. Het hogere doel: werken meer doen lonen, op het moment zelf én later. Hier leggen we exclusief uit hoe hij dat wil doen. Ook opmerkelijk formatienieuws: hij kijkt ook naar

Lees meer »

Singer-songwriter Jermo (19) deelt eerste single ‘Alpenglow’ op Spotify

Al bijna 3.300 keer werd de song ‘Alpenglow’ op Spotify gespeeld. Hij is van de hand van Izegemnaar Jarne Delaere (19) alias Jermo, die druk timmert aan zijn carrière als singer-songwriter. Hij volgt de opleiding jazz-pop-rock aan muziekacademie Art’Iz. “De academie is mijn tweede thuis geworden”, verzekert hij.
The post Singer-songwriter Jermo (19) deelt eerste single ‘Alpenglow’ op Spotify

Lees meer »

“Ik krijg nu nog meer commentaar op mijn outfits”: Goedele Wachters (49) ruilt journaal tijdelijk in voor Olympische Spelen

“Ik mag als sportanker schaamteloos meeleven.” Journaalanker Goedele Wachters (49) geniet van haar ‘vakantiejob’ tijdens de Olympische Spelen. Het ideale tegengif voor het zware nieuws dat ze doorgaans moet brengen. Heeft Goedele de smaak te pakken en kiest ze na deze zomer voor Sporza? En wat vindt ze van alle commentaar op haar outfits? “Een doordeweekse jeans is nu uitgesloten.”

Lees meer »

Bar Hazart gaat wielertoer op: “Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen zullen aan hun trekken komen”

Zomerbar Bar Hazart staat op zaterdag 17 augustus volledig in het teken van de fiets. Naast fietstochten voor wielerliefhebbers organiseren Louis Plancke (29), Korneel Cottyn (28) en Julie Roose (22) met de steun van een werkgroep ook een familiefietszoektocht.
The post Bar Hazart gaat wielertoer op: “Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen zullen aan hun trekken komen” appeared

Lees meer »

LIVE F1. Max Verstappen staat voor heuse inhaalrace in Spa: wint de wereldkampioen voor de vierde keer op een rij de GP van België?

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start straks, om 15u, vanop de elfde plek. De

Lees meer »