Karikaturist Dirk Lefebvre op Golden River, Kunst en Kunde: Meester met pen en bierviltjes

Golden River, Kunst en Kunde, organiseert op 11 en 12 november een tentoonstelling van lokale kunstenaars en hobbyisten in OC De Coorenaar in Desselgem. Een van de veertig deelnemers is karikaturist Dirk Lefebvre uit Beveren-Leie. Hij zal er heel wat werken op bierviltjes tentoonstellen. Dirk is bekend om zijn karikaturen, pensioentekeningen, groepstekeningen en urban sketching.

Dirk Lefebvre kreeg de smaak te pakken rond zijn dertigste, in de academie in Harelbeke. Maar al vlug volgde ook zijn liefde voor muziek, die hij deelde met enkele vrienden. Hij richtte combogroepjes op, waarvan eentje het heel goed deed. “We speelden vijf jaar op verschillende gelegenheden, waaronder eens in de Standaard Boekhandel”, vertelt Dirk.

“Toen ieder zijn eigen weg insloeg, volgde een afscheidsconcert waarvan ik tekeningetjes heb gemaakt, nadat ik vijftien jaar lang niets meer had getekend. Ik begon mij erin te verdiepen, met Jan Op De Beeck (internationaal gerenommeerde karikaturist en lesgever, red.) als groot voorbeeld. Ik volgde een workshop rond zijn stijl. Ik teken nu vooral gepensioneerde mensen, die hun afbeelding dan cadeau krijgen.”

Zonder poseren

“Ooit had ik het lumineus idee om de kopjes van 101 Beveren-Leienaren te tekenen en tentoon te stellen. Dat heb ik op mooie panelen kunnen doen. Poseren doen de mensen niet echt voor mij. Ik tekende ze onder andere op nieuwjaarsrecepties, waar ik vooral vrouwen op papier zette om het evenwicht met het aantal mannen te houden. Ook collega’s tekende ik, zonder dat ze het wisten.”

“Die tentoonstelling vond plaats in het Klokhuis, door toedoen van Thierry Mondy, die voorzitter was van het feestcomité in Beveren-Leie. Hij zocht ieder jaar kunstenaars die wilden exposeren. Ik tekende hoofdzakelijk in schetsboeken, dus zat ik met een probleem toen ik gevraagd werd. Dus kwam het idee om de Beveren-Leienaren te vereeuwigen”, aldus de gepensioneerde reparateur van Canon fotokopieermachines.

Geïnteresseerd in zijn werk? Dirk contacteren kan op [email protected] of 0475 70 60 15.

The post Karikaturist Dirk Lefebvre op Golden River, Kunst en Kunde: Meester met pen en bierviltjes is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »