Jelle Wallays hangt zijn fiets aan de haak

Jelle Wallays heeft woensdag op sociale media aangekondigd afscheid te nemen als professioneel wielrenner. De 34-jarige West-Vlaming was dertien jaar prof en boekte acht overwinningen. Zijn zeges in Parijs-Tours (2014 en 2019) en Dwars door Vlaanderen (2015) springen het meest in het oog. In 2018 won hij ook een rit in de Ronde van Spanje.

“Een mooie carrière met ups en downs, op veel momenten was het een leerschool, maar het plezier en de drive namen steeds weer de bovenhand”, pende Wallays neer op Instagram. “Ik heb veel ervaring opgedaan en hoop deze ook te kunnen blijven delen met de jeugd en de ondernemerswereld, binnen en buiten het wielrennen. Ook blijf ik sportieve doelen hebben, waar ik jullie binnenkort graag meer over vertel. Op professioneel vlak sta ik open voor nieuwe uitdagingen. Mijn B&B en koffie blijf ik met veel plezier doen, maar daarnaast kijk ik ernaar uit om nieuwe dingen te ontdekken. Ik ben klaar voor het volgende hoofdstuk, na mijn professionele wielercarrière.”

“Ik zou iedereen willen bedanken die me de voorbije jaren gesteund heeft: mijn familie, vrienden, supporters, … Alle personen die in mij geloofden en me de kans gaven om van mijn passie mijn carrière te maken. Bedankt”, eindigde hij.

Wallays reed de voorbije drie seizoenen voor het Franse Cofidis. Voordien verdedigde hij de kleuren van Topsport Vlaanderen (2011-2015) en Lotto Soudal (2016-2020).

The post Jelle Wallays hangt zijn fiets aan de haak is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie

Op zondag 7 juli vindt van 11 tot 18 uur de negende editie van Kunstdorp Houtave plaats. Keramisten, schilders, metaalartiesten, tekenaars, papierwerkers, grafici… Meer dan veertig kunstenaars stellen hun werken tentoon in de verkeersvrije dorpskern van ‘het Montmartre van de polders’.
The post Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtgewonde bij steekpartij in Schaarbeek

Bij een steekpartij de in de Brusselse gemeente Schaarbeek is zaterdagavond een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt Bruzz en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt het nieuws. De juiste omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »