“Ik heb een kassa met vals geld, maar da’s enkel voor noodgevallen”: onze reporter ontdekt alle tv-trucs van ‘Familie’

Zin om ook eens een pint te gaan drinken in de Jan & Alleman of een broodje te eten in de Foodbar in ‘Familie’? Dat kan. De VTM-soap heeft wekelijks gemiddeld vijftig figuranten nodig om de vaste cast te versterken. Onze reporter stelde zich kandidaat voor een scène in het bekendste café van Vlaanderen en ontdekte er welke verrassende tv-trucs voor de magie op tv moeten zorgen. “Je mag wel niet van je pintje drinken.”

Meer krantenkoppen in België

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »