Groep Raes neemt Lonneville over

De bekende Opel-garage Lonneville, gevestigd in de Bruggesteenweg in Sijsele, is overgenomen door de grote autogroep Raes en gaat voortaan door het leven als Wonderservice/My Way Raes Damme. Het accent wordt er gelegd op een multimerkenaanbod en kwalitatieve tweedehandswagens. Chris Lonneville blijft wel in de zaak actief.

De in Sijsele en omstreken bekende Opel-garage Lonneville is niet langer in handen van de familie Lonneville. De grote autogroep Raes, gegroeid vanuit een in 1975 in Moerkerke opgestarte garage, heeft de zaak overgenomen.

Opel Lonneville werd in in 1968 opgericht door Marcel Lonneville en zijn vrouw, de ouders van de latere zaakvoerder Chris Lonneville. De garage was toen gevestigd in de Gentsesteenweg. In 1990 verhuisde de zaak naar de huidige locatie.

Maar sinds kort behoort Garage Lonneville dus tot de autogroep Raes. Deze groep is intussen actief op vijf locaties in de regio Brugge-Oostkamp-Oostende en biedt zowel nieuwe wagens – voornamelijk van de Volkswagen-groep – als stockwagens en jonge tweedehandswagens aan.

“De familie Raes bundelt de krachten met Chris en Patsy Lonneville om Garage Lonneville te transformeren tot een Wonderservice garageconcept dat zich wil onderscheiden door de klant centraal te stellen”, zegt Nico Raes van autogroep Raes. “We focussen op multimerk-naverkoop met het Wonderservice-label, en op het aanbod van kwalitatieve tweedehandswagens via het MyWay-label. Uiteraard kunnen ook de trouwe klanten hier nog altijd met hun Opel terecht voor alle onderhoud en herstellingen.”

Team blijft op post

Hoewel de focus op Opel verdwijnt zal er voor de klanten niet zo heel veel veranderen, want het voltallige team van Garage Lonneville blijft op post. “De klanten worden dus onthaald door de vertrouwde gezichten. Achter de schermen werken wij aan de upgrade van onze werkplaats met de nieuwe technologieën”, geeft Nico Raes nog mee.

The post Groep Raes neemt Lonneville over is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Camilla wordt distelkoningin, Frederik en Mary doen het traditioneel in Groenland

De Britse koningin Camilla heeft de hoogste onderscheiding in Schotland gekregen. Ze is nu… de distelkoningin. De Deense koningin Mary maakte een verre reis met koning Frederik, maar ze bleven daarbij toch binnen hun koninkrijk. En koningin Máxima trok naar een gemeente waar ze de vlucht van inwoners proberen te stoppen. Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »