Eerste resultaten van autopsie Matthew Perry wijzen niet op overdosis: “Geen sporen van fentanyl of meth in lichaam”

De dood van acteur Matthew Perry lijkt vooralsnog niet het gevolg te zijn van een overdosis. Dat schrijft ‘TMZ’ op basis van bronnen bij de politie.

Meer krantenkoppen in België

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »