Donderdag code oranje voor Kust en West-Vlaanderen door storm Ciarán

Met de naderende storm Ciarán kondigt het KMI voor de Kust en West-Vlaanderen code oranje af voor een groot deel van donderdag 2 november. De wind kan daar snelheden van 90 tot 110 km/u halen. Lokaal zijn nog hogere snelheden mogelijk. Het KMI vraagt voorzichtig te zijn en de updates op te volgen.

In landen als Frankrijk en Spanje heeft storm Ciarán al geleid tot code rood. Voor ons land houdt het KMI het momenteel op code oranje (code oranje = wees voorbereid en volg de raadgevingen op, red.) specifiek voor het westen van het land en tussen 6 uur en 20 uur. Voor de rest van het land geldt code geel (= wees waakzaam).

Volgens het KMI zal de wind donderdag wellicht tot 6 tot 7 Beaufort bereiken over een groot deel van het land en rond 10 Beaufort op zee. “De windstoten zullen waarschijnlijk tussen 70 en 90 km/u liggen in het oosten van het land, tussen 80 en 100 km/u in het centrum en tussen 90 en 110 km/ u in het westen”, klinkt het. Nabij zware buien zijn lokaal nog hogere snelheden mogelijk.

Neem maatregelen tegen de storm

“Om schade zoveel mogelijk te vermijden, kun je verschillende preventieve maatregelen nemen”, zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw.

Wees waakzaam voor vallende takken of andere voorwerpen. Ga niet wandelen of fietsen op plaatsen met veel bomen.Parkeer je auto niet nabij of onder een boom.Denk eraan om thuis of op het werk alle dingen die eventueel los zouden kunnen komen door de wind veilig vast te maken.Haal losse voorwerpen (vuilnisbakken, ladders, fietsen, …) tijdig binnen.Is het niet strikt noodzakelijk om je te verplaatsen, blijf dan binnen.

Het KMI waarschuwt voor mogelijke schade door de hevige wind. “Het is daarom aan te raden om zeer voorzichtig te zijn en onze updates op te volgen.”

1722 geactiveerd

Als je tijdens of na dit noodweer brandweerbijstand nodig hebt voor stormschade, maar er niemand (potentieel) in gevaar is, kun je online brandweerhulp vragen via het e-loket op www.1722.be of het nummer 1722 bellen. Gebruik bij voorkeur het e-loket. Houd het noodnummer 112 vrij voor personen in levensgevaar.

The post Donderdag code oranje voor Kust en West-Vlaanderen door storm Ciarán is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »