Diamant voor Jeannine en Daniël

Jeannine Demeulenaere (83) en Daniël Nottebaere (81) kregen het bezoek van schepen Stephanie Demeyer voor hun diamanten huwelijksjubileum. Zij kregen enkele geschenken aangeboden.

Jeannine is thuis geboren in Bellegem op 4 maart 1940 als vijfde van 6 kinderen. Jeannine deed lagere basisschool Bellegem gevolgd door de Gemeenteschool in Bellegem tot haar 14de waarna ze ging werken in de Spinnerij Motte in Moeskroen. Later werd ze huismoeder. Jeannine was lid van de Vrouwenbond en breide graag.

Daniël is thuis geboren in Marke op 25 september 1942 als oudste van 2 kinderen. Hij volgde de lagere school in Aalbeke en in PTI Kortrijk genoot hij een opleiding metaal.

Hij is gaan werken op 16 jaar in de Tissage de Tourcoing (Frankrijk) tot aan zijn legerdienst aan 18 jaar. Daarna werkte hij in de spinnerij Motte, de fabriek Quirub en de textielfabriek Louis Depoortere. In zijn jeugd voetbalde hij KFC Aalbeke.

Daniël was voorzitter van WTC De Morgentrappers en voorzitter van het Feestkomiteit Markesteert. Hij is nog steeds een fervent natuurliefhebber die nog dagelijks uren doorbrengt in zijn tuin en moestuin. Ze leerden elkaar kennen in ’t Beenhouwerijtje in Aalbeke en trouwden op 26 oktober 1963 in de kerk in Bellegem. Het huwelijk werd gezegend met drie kinderen: Wim, Joke en Tom. Ondertussen zijn er 5 kleinkinderen met Lorenzo, Jelle, Janne, Ine en Jonas. De twee achterkleinkinderen zijn Leon en Lisele. “Wat het geheim is van ons lang huwelijk? Regelmatig water bij de wijn doen en nooit gaan slapen met ruzie.” (Peter Van Herzeele)

The post Diamant voor Jeannine en Daniël is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

“Iedere andere Democraat kan winnen van Trump.” Waarom Joe Biden nu écht onverkiesbaar wordt

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »