Brent Deklerck naar het WK dubbele minitrampoline: “Schroeven en drievoudige salto”

Brent Deklerck uit Sint-Andries trekt naar het Engelse Birmingham waar hij vanaf 6 november deelneemt aan het WK op de dubbele minitrampoline. “Het wordt een heel nieuwe ervaring om dit een eerste keer als senior te doen.”

Brent Deklerck (Rust Roest Brugge) doet als eerstejaars senior voor de eerste keer mee aan een wereldkampioenschap. In het verleden was dit al drie keer als junior, met als beste prestatie nu twee jaar geleden een gouden medaille op de World Age Group Competition of WAGC in Baku, Azerbeidzjan. De gymnast uit Sint-Andries heeft richting het WK een goede voorbereiding achter de rug, met enkele knappe selectiewedstrijden voor het EK van volgend jaar en een dubbele winst op de voorbije Loulé Cup in Portugal. “De laatste weken heb ik toch enkele bijkomende trainingen ingelast om tegen volgende week zeker in vorm te zijn”, vertelt Brent die in Birmingham enkel voor de dubbele minitrampoline kiest en niet in combinatie met trampoline waar hij eerder dit jaar in Brugge in deze discipline Belgisch kampioen werd. “De gemiddelde leeftijd en het niveau ligt sowieso hoger op een WK waar na corona meer landen zullen aan deelnemen. Na de tweede kwalificatie zou een plaats bij de eerste tien van de landen mooi zijn.” Brent traint nu wekelijks zo’n 12 tot 14 uur op de trampolines. Tijdens de schooluren in het VHSI in Brugge komt daar nog zo’n tien uur bij. Op de dubbele minitrampoline wordt de 16-jarige Bruggeling gecoacht door Lynn Patrouille.

Moeilijkere sprong

“Op het WK is het de bedoeling om voor een nog moeilijkere sprong te gaan, met oog op een eventuele deelname aan de volgende World Games in 2025, gezien de dubbele mini geen olympische discipline is. Ik ga op het WK voor een oefening met meer schroeven en een triple, een drievoudige salto. Hiermee hoop ik toch een goede plaats te behalen ook al heb ik die sprong nog maar weinig gedaan. Het is risicovol, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ook voor wat de toekomst kan brengen”, besluit Brent.

The post Brent Deklerck naar het WK dubbele minitrampoline: “Schroeven en drievoudige salto” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »