Bewoners Sint-Jan genieten zittend van kerkplein

De dorpskern van Sint-Jan heeft er opnieuw een kleine troef bij: een zitbank op het kerkplein nabij de kerk. Het Bewonersplatform van Sint-Jan deed begin dit jaar een rondvraag bij enkele bewoners om in kaart te brengen waar ze behoefte aan hebben en een zitbank op het kerkplein bleek bij enkele bewoners de troef bij uitstek.

Het gemeentebestuur maakte er op vraag van het Bewonersplatform werk van om volgens de richtlijnen van de toeristische regio Brugse Ommeland, waar Sint-Jan nog net toe behoort, een bank aan te kopen en te plaatsen. Met veel plezier werd de zitbank door de bewoners officieel in gebruik genomen, die grappend aan de aanwezige schepenen en burgemeester mee gaven dat een bijpassend tafeltje ideaal zou zijn. (KDV/foto KDV)

The post Bewoners Sint-Jan genieten zittend van kerkplein is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Voetbalclub KSK Geluwe veroordeeld voor racisme tegenover scheidsrechter: “Als club gestraft voor foute uitspraak van ouder”

Het seizoen moet nog goed en wel starten, maar voetbalclub KSK Geluwe weet nu al dat er haar een extra taak wacht. Na een klacht over racistische uitspraken van een ouder tegen de scheidsrechter moet de club acties ondernemen die racisme moeten tegengaan.
The post Voetbalclub KSK Geluwe veroordeeld voor racisme tegenover scheidsrechter: “Als club gestraft voor foute uitspraak

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Meer dan 100 mensen laten hun spullen gratis schatten in Herkenrode: “Elektrische pen van Thomas Edison ontdekt met een waarde van 15.000 euro”

Meer dan 100 mensen zijn vandaag naar Herkenrode in Hasselt gekomen om hun spullen te laten schatten. Veilinghuis Heritage Auctions Belgium hield er afgelopen namiddag een gratis schatting. Schilderijen, munten, servies, beeldjes en nog heel wat andere voorwerpen werden door de experts naar waarde geschat. De ontdekking van de dag is een elektrische pen van de Amerikaanse uitvinder Thomas Edison

Lees meer »

Frédéric Depypere lijsttrekker van TEAM8710 in Wielsbeke

Het partijbestuur van TEAM8710 heeft gemeenteraadsvoorzitter Frédéric Depypere aangeduid als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Kan het eindelijk weer over de mensen gaan?”, klinkt het.
The post Frédéric Depypere lijsttrekker van TEAM8710 in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »