Afstelling van nieuwe verkeerslichten aangepast

Na anderhalve maand werden een aantal aanpassingen gedaan aan de afstelling van de nieuwe verkeerslichten in Langemark. Op de jongste gemeenteraad had Brecht Bogaert (CD&V) opgemerkt dat er problemen waren. “Ik kreeg al meldingen van vier fietsers die tevergeefs wachtten tot het licht op groen sprong”, stelde het raadslid. “De sensoren merkten hen blijkbaar niet op. Drie van de vier keer gebeurde dat ’s nachts. Sommigen zijn dan maar door het rood gereden, wat ik zeker niet aanraad.”

“Blijkbaar was er op bepaalde momenten groen in de ene richting en niet in de andere richting, maar dat was enkele de eerste dagen. Dat is ondertussen aangepast”, verklaart schepen Jean-Marie Callewaert (Vooruit). “Er waren nog opmerkingen, waardoor de verkeerslichten opnieuw afgesteld werden. Zo zouden de lichten automatisch op rood moeten springen als iemand aan overdreven snelheid de verkeerslichten nadert. Ik hoorde dat sommige mensen dat al eens uitgetest hebben en dat het aan 45 km per uur nog steeds niet op rood sprong. Nu hebben we die snelheid ingesteld op 40 km per uur.”

Files

Vooral bij het begin en het einde van de schooluren zijn er soms lange files in de Zonnebekestraat, maar dat ziet de schepen niet als een probleem. “In het verleden werden tellingen gedaan in elke straat. Op basis daarvan heeft men de lichten afgesteld. Dat er bij het begin en op het einde van de schooltijd soms files staan, komt onder meer door het principe van vierkant groen, waardoor het op bepaalde momenten rood is voor alle autoverkeer. Het kan ook zijn dat er door de werken in Poelkapelle meer verkeer passeert in de Zonnebekestraat dan bij de tellingen. Van de inwoners en de school krijgen we wel te horen dat die files geen slechte zaak zijn, omdat de bestuurders dan zeker niet te snel rijden. We hoopten dat de invoering van de fietsstraat al dat effect zou hebben, maar blijkbaar zijn er nog veel automobilisten die de regels van een fietsstraat aan hun laars lappen.” (TOGH)

The post Afstelling van nieuwe verkeerslichten aangepast is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »