Afscheid van Gaston Coene, die alles deed voor ’t Keunekot

De bekende Sijselenaar Gaston Coene (79) is op 16 oktober overleden in het AZ Damiaan in Oostende. De man zal zeker herinnerd worden als de goedlachse uitbater van ’t Keunekot, waar hij dertig jaar voorzitter was van de ‘Konijnenbolders’.

Gaston Coene zag het levenslicht in Sijsele op 19 oktober 1943. Hij bleef in de gemeente wonen tot hij vijf jaar geleden met zijn vrouw Yvonne Schaepdrijver verhuisde naar een appartement in Oudenburg. Gaston werkte vijfentwintig jaar bij de televisiefabriek van Philips in Brugge. Hij was ook oprichter van de band Sammy and his Hurricanes, waarbij hij eerst drummer was en later zanger.

Na zijn periode bij Philips ging Gaston aan de slag bij het krulbollokaal in Ryckeveldebos, waar zijn ouders al actief waren. Toen het lokaal er weg moest, werd met man en macht, dus ook met hulp van de krulbolders, gewerkt om een nieuw lokaal op te bouwen in de Warandelaan in Sijsele, vlak bij het huidige sportpark ’t Veld. Daar bruiste het al vlug van de activiteit. Gaston was dertig jaar lang voorzitter van de ‘Konijnenbolders’ die er kwamen spelen op de ‘boltra’. ’t Keunekot was ook vijfentwintig jaar lang het vaste lokaal van wielertoeristenclub Olympia.

Geen neen zeggen

“Je kon er ook allerhande volksspelen spelen en we leenden die ook uit voor festiviteiten”, zegt Yvonne, die Gaston leerde kennen tijdens een bezoekje met de autocar aan ’t Keunekot, en in 2004 met hem trouwde. “We hadden heel veel groepen die met de bus langskwamen en we zorgden dan altijd voor animatie en een lekkere maaltijd. Het was hard werken – Gaston kon nooit neen zeggen en deed alles voor zijn Keunekot – maar we hebben er mooie jaren beleefd. Hij was door heel veel mensen graag gezien, door zijn sociale ingesteldheid en zijn grappen en grollen. Hij stond er overigens op dat zijn afscheidsdienst in Sijsele zou plaatsvinden. In mijn verdriet deed het me plezier dat er zoveel mensen afscheid kwamen nemen.”

Ook de drie stiefkinderen en zes stiefkleinkinderen delen in het verdriet. (PDV)

The post Afscheid van Gaston Coene, die alles deed voor ’t Keunekot is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Bijna 10.000 mensen komen naar Koksijde voor opendeurdag Defensie

Naar schatting zijn ongeveer 10.000 bezoekers afgelopen woensdag afgezakt naar de luchtmachtbasis van Koksijde om er de jaarlijkse opendeurdag bij te wonen. Voor Defensie was dit een unieke gelegenheid om te tonen waartoe ze in staat is en misschien wel bij sommige bezoekers interesse te wekken om er een loopbaan te beginnen.
The post Bijna 10.000 mensen komen naar

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »