Schokkende beelden tonen hoe Britse boer (65) hond Daisy achter auto sleept. Hij weigert dan naar dierenarts te gaan en riskeert zware straf

Een landbouwer uit het Engelse High Littleton riskeert meer dan twee jaar cel voor de zware mishandeling van een hond. Kim Norman Rendall (65) sleepte zijn husky Daisy zo’n 200 meter ver achter zijn wagen en verstopte het dier daarna voor de politie.

Meer krantenkoppen in België

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024 editie

Het stadsfestival WONDER brengt creatief talent uit heel België samen in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk, van 17 oktober tot 3 november. De organisatie deelt alvast vijf niet te missen hoogtepunten uit het programma. Van digitale elementen in een textielpaviljoen tot een groepstentoonstelling in een oud koetshuis.
The post WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »

Na heisa rond Poetin in Mongolië: Russische ex-president Medvedev waarschuwt rechters Strafhof voor moordaanslag

De Russische ex-president Dmitri Medvedev (58) heeft andermaal gedaan waar hij goed in is: dreigende taal spreken. In een reactie op de commotie rond het bezoek van huidig president Vladimir Poetin (71) aan Mongolië, waarschuwt Medvedev de rechters van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag voor een mogelijke moordaanslag. “Hun leven zal niet meer waard zijn dan dat stomme

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Roeselarenaar krijgt vier jaar cel voor messteken aan inmiddels overleden partner

Een zoveelste ruzie tussen een koppel op een appartement in Roeselare ontaardde in een steekpartij. Een 70-jarige vrouw overleefde maar op het nippertje. Haar partner kreeg daarvoor van de rechter een celstraf van vier jaar voor poging doodslag. De helft van de straf is voorwaardelijk, als hij zich aan enkele voorwaarden houdt. Aan het slachtoffer moet hij ruim 6.000 euro

Lees meer »