Lokale partijen bereiden zich voor op gemeenteraadsverkiezingen: “Geen oude wijn in nieuwe zakken”

Open VLD Blankenberge trekt volgend jaar naar de verkiezingen als ‘Team Blankenberge’. Het partijbestuur wil zo bruggen slaan en het algemeen belang weer laten primeren, een sentiment dat ook bij de andere partijen leeft. “Meer dan ooit is er nood aan bruggenbouwers en politiek dicht bij de mensen, over de partijgrenzen heen”, klinkt het bijvoorbeeld bij CD&V, dat naar de kiezer trekt als ‘CD&V PLUS’.

Open VLD Blankenberge, met burgemeester Björn Prasse op kop, wil in 2024 de hand reiken aan iedereen die Blankenberge een warm hart toedraagt. “Al wie wil meeschrijven aan een positief en constructief verhaal voor onze badstad, is welkom om zich bij ons aan te sluiten. Als kiezer én als kandidaat. We willen met Open VLD Blankenberge de drijvende kracht zijn achter een nieuw team, dat de stad boven de partijpolitiek en het algemeen belang op de eerste plaats zet”, aldus Prasse.

Onder de nieuwe noemer hopen de Blankenbergse blauwen ook komaf te maken met de partijpolitieke strubbelingen uit het verleden. “Met Team Blankenberge willen we de weg vrijmaken voor een stadsbestuur dat iedereen in onze stad maximaal en inclusief vertegenwoordigt”, klinkt het.

Naar buiten komen als dé herkenbare volkspartij, vlot bereikbaar zijn, en vooral: de bevolking een luisterend oor bieden. Met die drie voornemens trapte N-VA zijn campagne af. De partij van gewezen burgemeester Daphné Dumery wil de lokale kiezer na oktober 2024 opnieuw meer daadkracht en stabiliteit bieden, en blijft daarom trouw aan haar naam. “We hoeven ons als partij nergens achter te verstoppen. Stabiliteit betekent betrouwbaarheid en herkenbaarheid, geen oude wijn in nieuwe zakken. Bovendien ervaren we dat mensen lokaal bewust kiezen voor N-VA, dé brede volkspartij. We willen de stem van de burger vertalen in ons programma, dat zal vormgegeven worden voor en door de Blankenbergenaar”, aldus Dumery.

Inhoud primeert

De lokale N-VA-slogan in aanloop naar de verkiezingen luidt dan ook ‘Wij luisteren naar jou’. “Er moet opnieuw ingezet worden op inhoud. Dat werd gemist de laatste drie jaar en daar willen we op inzetten de komende zes jaar. Wat goed gaat, nemen we mee en wat beter kan, moet aangepakt worden. We geloven dat het anders kan, maar daarvoor hebben we in ’24 wel de kiezer nodig. Mensen hebben de buik vol van de politiek. Nu de opkomstplicht is afgeschaft, zullen we hen dus eerst nog moeten overtuigen om naar de stembus te trekken”, zegt fractieleider Dennis Monte.

Macht en eigenbelang

Eenzelfde geluid horen we bij CD&V Blankenberge-Uitkerke, dat volgend jaar naar de kiezer trekt als ‘CD&V Plus’. “De periode van politiek gekrakeel heeft het vertrouwen van onze inwoners aangetast. Terwijl politiek moet gaan over mensen, ging het in Blankenberge vooral over macht en eigenbelang”, zegt gemeenteraadslid en gewezen schepen Sandy Buysschaert. Door als verruimingspartij naar de kiezer te trekken, wil CD&V Blankenberge-Uitkerke zijn identiteit in de verf zetten. “Meer dan ooit is er nood aan bruggenbouwers en politiek dicht bij de mensen, over de partijgrenzen heen. Dit zit allemaal in ons DNA”, klinkt het.

Met nationaal boegbeeld Conner Rousseau groeide de rode partij in elke peiling, en daar willen ze lokaal een graantje van meepikken. “De beweging heeft volop de wind in de zeilen en is vastbesloten om ook in Blankenberge vooruit te gaan. Met een frisse blik en hernieuwde energie, staan we klaar voor de uitdagingen van de toekomst. En ondertussen blijven we de dialoog aangaan met onze inwoners. We willen luisteren naar de bekommernissen en concrete oplossingen aanreiken voor de uitdagingen waar onze geliefde badstad voor staat.”

The post Lokale partijen bereiden zich voor op gemeenteraadsverkiezingen: “Geen oude wijn in nieuwe zakken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nachtelijke droneaanvallen zorgen voor schade in Rusland en Oekraïne – Moskou meldt verovering dorp in Donetsk

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »