LIVE ISRAËL. Eerste buitenlanders verlaten Gaza via Rafah-overgang – Telefoon- en internetdiensten in Gaza opnieuw uitgevallen

De generatoren van twee grote ziekenhuizen in de Gazastrook zijn door brandstofgebrek “slechts een paar uur verwijderd” van uitschakeling, meldt ‘Al Jazeera’ op basis van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om het al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad en het zogenoemde Indonesische Ziekenhuis in Bait Lahia. Intussen meldt het Palestijnse telecombedrijf Paltel dat de communicatie- en internetdiensten in de Gazastrook opnieuw volledig zijn uitgevallen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw wil aantal gemeenteraadsleden op 13 oktober verdubbelen

De PVDA wil het aantal gemeenteraadsleden graag verdubbelen na de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Partijvoorzitter Raoul Hedebopuw herhaalt vandaag de boodschap die hij gisteren ook al bracht op Manifiesta, het evenement waarop de PVDA traditioneel de aftrap geeft van het nieuwe politieke jaar. Daarnaast wil Hedebouw ook graag in een aantal gemeenten gaan meebesturen, zoals nu al het geval is

Lees meer »

VRT-CEO verdedigt zich tegen erg kritische vragen, maar veel duidelijkheid komt er niet: “VRT is géén verrot bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, heeft woensdag de herschikking van de directie en de conclusies van het welzijnsrapport verdedigd in de kritische ad-hoccommissie Media in het Vlaams Parlement. Ook bemiddelaar Rob van Eijbergen kreeg erg kritische vragen voorgeschoteld. Veel wijzer werden we niet van wat gezegd werd.

Lees meer »

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweemaal vergund en tweemaal vernietigd, maar na achttien jaar haalt het vroegere Uplace dan toch vergunning binnen: “Eindelijk kunnen we Broeklin realiseren”

Projectontwikkelaar Uplace kan na 18 jaar eindelijk starten met de ontwikkeling van het duurzame en innovatieve ontwikkelingsproject Broeklin, onder het viaduct in Machelen. De enige partij die beroep aantekende tegen de vergunning, Sobeco nv, heeft haar beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen ingetrokken. Het project is daardoor definitief vergund.

Lees meer »

“4G aan laten staan niet beste idee”: snelle exit Brecel in Riyadh, maar ook Telenet-rekening van 5.000 euro

Geen leuke trip voor Luca Brecel (WS-6) naar Riyadh. Niet alleen lag hij er dinsdagavond in de eerste ronde uit op de Saudi Arabia Snooker Masters, de 29-jarige Limburger hield daar ook een meer dan gepeperde rekening voor zijn mobiel verbruik aan over. Zo deelde de ex-wereldkampioen op zijn InstagramStories dat hij al aan bijna 5.000 euro boven op zijn

Lees meer »

“Mijn hart brak toen Beau dat zei”: nieuw seizoen ‘Camping Coppens’ toont grote veranderingen in Zweden

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »