KU Leuven-rector Luc Sels moet nog weken in Australië blijven na nierscheur: “Door het oog van de naald”

Rector Luc Sels van de KU Leuven moet nog zeker twee weken in Australië blijven, nadat hij bij een val een nier scheurde. Dat heeft Sels zelf bekendgemaakt.

Meer krantenkoppen in België

Redders aan zee gaan digitaal met nieuwe software: “Zo herenigen we kinderen nog sneller met ouders”

IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen, gaat mee met de (ge)tijd(en). Om haar dagelijkse werking te moderniseren ging de reddersvereniging in zee met Belgisch softwarespecialist PeopleWare om een oplossing te ontwikkelen specifiek op basis van haar noden en vereisten. Die moet de IKWV toelaten om verloren gelopen kinderen sneller te herenigen met hun ouders, interventies vlotter op te volgen en de

Lees meer »

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de kaskoe van de koers? “Zowat elke euro wordt nog altijd geïnvesteerd”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »

Zakenkantoor Geert Dehaese fusioneert met L&M Brokers

Zakenkantoor Geert Dehaese gaat sinds kort door het leven als ‘L&M Brokers – By Geert Dehaese’. Het is het gevolg van een fusie tussen het zakenkantoor en L&M Brokers, dat werd opgericht door Jovi De Loof om de bedrijven Viaene Verzekeringen en Zakenkantoor Decleir in onder te brengen. L&M Brokers is al langer actief in Sijsele en dan vooral bekend

Lees meer »

Amos (28) en Hilde (55) krijgen nieuwe, persoonlijke behandeling voor long covid: “Mijn situatie is weer leefbaar”

"Mijn leven is op een jaar tijd veranderd van een overlevingsmodus naar een leefbare situatie". Dat zegt Hilde (55), een van de patiënten met long covid die de voorbije maanden meewerkten aan een studie van het UZ Brussel. Die onderzocht het effect van een persoonlijke aanpak op vlak van voeding en beweging bij patiënten. De studie is nog niet gepubliceerd,

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

Reeks nieuwe ingrepen zorgt voor verdere opwaardering recreatiedomein Watewy in Tielt

Recreatiedomein Watewy in Tielt heeft een flinke facelift achter de rug. Recent werden het beachvolleyterrein en de atletiekpiste gerenoveerd, is er een pickleballterrein aangelegd en werd er een nieuw fitnesstoestel geplaatst. Ook de kleedkamers en douches zijn vernieuwd. “We willen deze site, die op termijn eigendom wordt van de stad, blijven opwaarderen”, zegt sportschepen Hedwig Verdoodt (CD&V).
The post

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

Jeugdbewegingen worstelen met duurdere bivakplaatsen: “Het kamp betaalbaar houden wordt moeilijk”

Honderden West-Vlaamse jeugdbewegingen zetten dezer dagen weer over het hele land hun tenten op, maar een kamp organiseren wordt elk jaar moeilijker. Niet alleen het eten en vervoer is duurder geworden, ook de stijgende huurprijzen van kampplaatsen leiden tot kopzorgen. “Het wordt een uitdaging voor jeugdbewegingen om hun bivak betaalbaar te houden”, zegt het Centrum voor Jeugdtoerisme.
The post

Lees meer »