Huberte Bourgeois blaast 100 kaarsjes uit

Op 21 oktober mocht Huberte Bourgeois 100 verjaardagskaarsjes uitblazen in woonzorgcentrum Sint-Bernardus De Panne. De dame werd geboren in Hornu in Henegouwen, maar ze belandde uiteindelijk in De Panne. Daar leerde iedereen haar kennen als ‘madame Gaston’ van de chique haute couturewinkel in de Zeelaan. Die runde ze jarenlang, tot haar pensioen, samen met haar dochter Danielle. “Op mama’s 100ste verjaardag mag de champagne niet ontbreken, want het was een traditie dat we elke week thuis met de familie een fles bubbels ontkurkten en daar kon mama echt van genieten”, vertelt Danielle (77).

“Papa is redelijk vroeg gestorven, intussen al meer dan 30 jaar geleden. Maar mama is altijd heel ondernemend en zelfstandig geweest. Ze deed ook zelf de retouches in de winkel die bekend stond om de grote haute couturemerken.” Gaetan Maerten (52), de zoon van Danielle en kleinzoon van Huberte, heeft nog altijd een uitstekende band met zijn grootmoeder. “We gingen regelmatig samen op vakantie. Dan zorgde mama voor de kledingzaak en mijn vader had zijn eigen schoenwinkel in De Panne. Tot ik begon aan mijn universitaire studies reisden we soms samen naar Italië. Oma had echter nog nooit in een vliegtuig gezeten, en haar eerste vliegtuigreis naar Amerika was dan ook een hele belevenis, die haar uit haar comfortzone heeft gehaald. En oma is nu ook bijzonder trots op haar kleinzoon (en mijn zoon) Andreas (22).”

Iets waar de hele familie trots op is, is het Roemenië-verhaal. Op haar eerste reis naar Roemenië nam Huberte een massa kleren mee voor de mensen die het daar minder goed hadden. De hotelmanager van het hotel waar ze verbleef was zelfs zo onder de indruk dat hij een poging waagde om haar wat toffe kleren voor zijn vrouw te ontfutselen. Dat had op Huberte echter het omgekeerde effect, en ze zei dat ze de kleren had beloofd aan de slotenmaker. Die man was haar ontzettend dankbaar en zo is er een hechte en blijvende vriendschapsband ontstaan. Huberte bleef naar Roemenië reizen, telkens met massa’s kleren. Dat was ook de aanleiding tot het initiatief van de Roemeniëwerking, waarvoor onder meer de familie Degrieck en andere Pannenaars zich engageerden om gezamenlijke projecten op poten te zetten. (MVO/foto MVO)

The post Huberte Bourgeois blaast 100 kaarsjes uit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Emma Meesseman ziet Europese Supercup wegens supportersrellen uitgesteld worden

De Europese Supercup in het vrouwenbasketbal tussen het Besiktas van Julie Allemand en het Fenerbahçe van Emma Meesseman moest woensdag wegens wangedrag van de Turkse supporters uitgesteld worden. De Europese basketfederatie meldde dat de wedstrijd donderdag om 16 uur (15 uur Belgische tijd) zonder publiek gespeeld zal worden.
The post KIJK – Emma Meesseman ziet Europese Supercup wegens supportersrellen

Lees meer »

“Dit maak je maar één keer in je leven mee”: West-Vlamingen zakken massaal af naar Koning Boudewijnstadion voor misviering van paus Franciscus

Bijna 40.000 gelovigen vulden vanochtend het Koning Boudewijnstadion om de eucharistieviering van paus Franciscus bij te wonen. Onder hen ook heel wat West-Vlamingen die voor dag en dauw naar de hoofdstad waren afgereisd. “Hier voel je in al je vezels dat de katholieke kerk nog altijd springlevend is.”
The post “Dit maak je maar één keer in je leven

Lees meer »

Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd

Gilbert Renty (79) en Jeannine Choquet (81) stapten op 26 september 1964 in het huwelijksbootje. Dat betekent dat ze hun 60ste huwelijksverjaardag mochten vieren.
The post Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen smartphones en immense beveiliging: dochter van Michael Schumacher trouwt op Mallorca, maar was F1-legende zelf aanwezig?

De smartphones werden ingeleverd en de beveiliging was alomtegenwoordig. Op hun immens landgoed op Mallorca is Gina Schumacher (28), dochter van Michael Schumacher (55), afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt. Een driedaagse volledig paparazzi-proof. En dus blijft misschien wel de belangrijkste vraag onbeantwoord: maakte ook het Formule 1-icoon het gebeuren mee?

Lees meer »

Onze Amerikacorrespondent Romina Van Camp over de snelheid waarmee Donald Trump naar de slachtoffers van orkaan Helene reisde

Donald Trump stond zo snel hij kon in Georgia, één van de zes getroffen staten die de kracht van orkaan Helene over zich heen kregen — meer dan 130 mensen stierven, 600 zijn nog vermist en duizenden blijven dakloos achter. En nee, dat is géén toeval, stelt onze Amerika-correspondent Romina Van Camp die Trump als zijn schaduw volgt. “Een dodelijke

Lees meer »

Druggebruiker uit Diksmuide steeds meer in problemen door oude strafzaken en nieuw flakka-gebruik

Een man uit Diksmuide werkt zichzelf steeds dieper in de problemen doordat zijn drugsverslaving steeds ergere vormen aanneemt. Doordat D.W. steeds zwaarder verslaafd raakt, en ook met de zombiedrug flakka in aanraking kwam, riskeert hij in oude strafzaken nu effectieve straffen. D.W. moest zich vrijdag voor drie zaken ineens voor de strafrechter in Veurne verantwoorden.
The post Druggebruiker uit

Lees meer »

Uitgeputte Jacky Lafon stapt uit winterrevue, maar haar gezicht staat nog steeds op affiche: “Of ze mij als lokaas gebruiken?”

Slecht nieuws voor wie Jacky Lafon in december had willen zien optreden in de revue ‘Winter Wonderland’. De actrice heeft om gezondheidsredenen afgehaakt: ze is oververmoeid en heeft dringend rust nodig. Toch blijft Het Witte Paard in Blankenberge reclame maken met haar in de hoofdrol, tot frustratie van Lafon. “Ik wil er niet aan denken dat ze mij als lokaas

Lees meer »