Eerste spadesteek voor de Groene Corridor

Met de eerste spadesteek is het startschot gegeven voor de realisatie van de ‘Groene Corridor’, een groene doorgang achter de huizen parallel met de Stationsstraat, die loopt tot aan de spoorweg. Als de werken volgens planning verlopen, is het einde voorzien in februari 2024.

De Groene Corridor wordt aangelegd als buurttuin met een boeiende en leerrijke plantenvariatie op enkele aangekochte gronden tussen de Stationsstraat en de Houtstraat. Als aanvulling bij de vele gezonde en inheemse bomen die er al staan, komen er nieuwe hoogstammige fruit- en notenbomen, een heggenstructuur, enkele wadi’s (watergreppels) en patronen van gemaaid en ongemaaid gras.

Maar de Groene Corridor krijgt ook een sociale functie, als ontmoetingsplaats, met een centraal geïnstalleerd zitmeubel, her en der verspreide picknickbanken, zitbanken en speeltoestellen. De pluktuin is bedoeld om iedereen aan te sporen om gezond te snoepen van het fruit.

Auto’s aan de rand

Het creëren van de Groene Corridor, met een veilige fietsverbinding tussen de spoorweg en de Noordhoekstraat, past ook perfect in het plaatje van de beleidsdoelstelling ‘betere mobiliteit in het teken van de zwakke weggebruiker’ en het Project V4 dat het bestuur deze maand heeft gelanceerd: een verkeersveiligheidsplan waar Vriendelijk, Veilig en Vlot Verkeer in De Panne centraal staat. Fietsers zullen via deze weg de drukke Stationsstraat kunnen vermijden.

“De voorbije jaren heeft het lokaal bestuur deze gronden aangekocht en werd er een planmatig geheel van gemaakt. We investeerden 415.000 euro (exclusief registratiekosten) in de aankoop van de gronden, én 445.000 euro in de aanleg van het gebied. Wat ons betreft, een bijzondere investering in een leefbare en aangename buurt om te wonen”, aldus burgemeester Bram Degrieck.

“De werken zijn gestart. Nu ziet het er allemaal wat kaal uit, maar deze open ruimte tussen de huizen wordt een groen gebied waar je kan wandelen, spelen of gewoon veilig door kan fietsen. Er komt niet alleen nieuw groen, maar ook oude bomen die er al decennia staan, worden zorgvuldig bewaard. Iedereen is er welkom, zowel buurtbewoners als passanten. Alleen de auto’s houden we aan de rand”, zegt Wim Janssens, schepen van Openbare Werken. (MVO)

The post Eerste spadesteek voor de Groene Corridor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.
The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter appeared first on KW.be.

Lees meer »