Burgemeester Degroote gaat voor zevende ambtstermijn: “Nog voldoende op de plank”

Geen partij die de voorbije jaren zo stevig de touwtjes in handen hield als het Eendracht van burgemeester Koenraad Degroote. Hij mag al even lang de sjerp dragen en kondigde recent aan nog een nieuwe ambtstermijn te ambiëren. Als het aan huidige oppositiepartij Focus8720 ligt mag daar dringend eens verandering in komen.

De rustige vastheid. Het was een lijfspreuk van voormalig premier Herman Van Rompuy, maar het kon evengoed de term zijn die je de voorbije jaren op meerderheidspartij Eendracht kon kleven. Kwatongen zouden daar ‘roestige’ vastheid van maken; maar feit is dat de meeste kiezers in Dentergem het eten van de meerderheid nu al zes legislaturen lusten. En dus warmt Koenraad Degroote als chef-kok van dienst zich op voor nog een legislatuur en wordt hij in aanloop naar de verkiezingen al voor de zevende keer lijsttrekker. Dat kan van hem mogelijk de langst zetelende burgervader van West-Vlaanderen maken. “Ons werk is nooit af, er ligt nog voldoende op de plank”, aldus Degroote. “Ook anderen uit onze ploeg krijgen de kans, maar finaal is het de kiezer die beslist. Gunt die me nog een termijn, dan wil ik er weer voluit voor gaan. Nationale ambities koester ik niet meer, dat is ondertussen een afgesloten hoofdstuk, maar ik denk dat ik voor Dentergem nog veel kan betekenen.”

Vrouwelijke toekomst

Oppositiepartij Focus8720 haalde in 2018 voor de tweede legislatuur op rij zeven zitjes. Daar koesteren ze de hoop verder te kunnen groeien.

“De ambities moeten groot zijn”, vertelt raadslid Aniek Vande Velde. “35 jaar dezelfde persoon aan de macht… Het zou mooi zijn, moesten we de trend naar verandering van de voorbije jaren verder kunnen zetten. Een lijsttrekker hebben we al in gedachten, maar maken we nog niet bekend. Laten we zeggen dat de toekomst wellicht vrouwelijk oogt.”

Ook qua lijstvorming begint alles bij Focus8720 wat vorm te krijgen. “We hebben net al een eerste nieuwe naam aan die lijst toegevoegd. Met Louis Provoost hebben we er een goede kandidaat bij. Hij studeert in januari af en is een ondernemer in wording uit Oeselgem. Er hebben al verschillende andere nieuwe kandidaten toegezegd en er melden zich veel spontaan aan. We kijken dan ook uit naar de stembusslag van 2024”, klinkt het.

The post Burgemeester Degroote gaat voor zevende ambtstermijn: “Nog voldoende op de plank” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

Volgens de exitpolls wint de Britse oppositiepartij Labour de Britse parlementsverkiezingen met overwicht. De partij van Keir Starmer zou maar liefst 410 van de 650 zetels in het parlement kunnen claimen. De Tories van premier Rishi Sunak volgen op ruime afstand en zakken weg tot 131 zitjes. De Liberal Democrats gaan van 11 naar 61 zetels. Reform UK, de nieuwe

Lees meer »

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na tweede sprintnederlaag op rij: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »