Zwanezang van loopcriterium

In feestzaal De Ster in Ichtegem werden de laureaten van het Running Center loopcriterium van het Houtland in de bloemetjes gezet. Het zijn de laatste kampioenen want het loopcriterium houdt op te bestaan.

De laureaten van het Running Center loopcriterium Houtland die in zaal De Ster de revue passeerden, zijn meteen ook de allerlaatste. De organisatoren van het stratenloopcriterium, dat in 1991 door Ronny Pollet, Wilfried Vermander en André Tommelein werd opgericht, houden het vanaf volgend seizoen voor bekeken en dat betekent meteen het einde van het bekende loopcriterium. Op het slotevent werden naast de laureaten in de vijf heren- en damescategorieën ook de vele vrijwilligers van de tien stratenlopen in de bloemetjes gezet.

“Ik kijk heel tevreden terug naar de voorbije dertig jaar”, opent André Tommelein (76), één van de drie oprichters van het Houtlandcriterium en 40 jaar organisator van de Sint-Maartensloop in Koekelare. “Na de twee coronajaren, waarin we geen wedstrijden mochten organiseren, zien we dat de opkomst terug een stijgende trend vertoont. Dit jaar noteerden we meer dan honderd geklasseerde lopers in de tien categorieën. Als je weet dat je aan minstens zeven stratenlopen moet deelnemen om geklasseerd te worden, mogen we gerust spreken van een grote opkomst voor de verschillende wedstrijden.”

“Over de dertig jaren heen waren de Moerse stratenloop, de Presto-loop in Ichtegem en Dwars door Bekegem de succesrijkste wedstrijden van het criterium”, gaat André Tommelein verder. “Ook na het opdoeken van de criteriumformule zullen deze wedstrijden ongetwijfeld nog blijven bestaan. Enkele andere stratenlopen zullen meer dan waarschijnlijk verdwijnen.”

André Tommelein die samen met de andere organisatoren op het slotfeest een staande ovatie kreeg, wil graag blijven meewerken aan de organisatie van de Sint-Maartensloop. “Op mijn leeftijd ben ik niet meer de man om alles te regelen, maar de organisatoren kunnen blijven rekenen op mij. Het einde van het loopcriterium van het Houtland betekent niet dat er in de regio geen stratenlopen meer zullen zijn.”

De winnaars van de laatste editie van het Running Center loopcriterium van het Houtland (over alle categorieën heen) zijn Ilke Deleu uit Zonnebeke bij de dames en Lorenz Pype uit Hooglede bij de heren. (PDC)

The post Zwanezang van loopcriterium is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Na jaren vol ellende kan Japanse keizerin Masako eindelijk weer lachen: “Ze was krijgsgevangene in haar eigen paleis”

De Japanse keizer Naruhito (64) en keizerin Masako (60) genieten nog na van hun staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het keizerspaar nam deel aan diverse activiteiten met koning Charles (75) en koningin Camilla (76), maar het meest opvallend was de stralende glimlach van de keizerin. Nadat ze jarenlang leed aan een zware depressie en volledig uit de openbaarheid verdween, kan

Lees meer »