Restafval wordt vanaf 2024 tijdens de zomermaanden weer wekelijks opgehaald in Deerlijk

Vanaf 2024 zal het restafval tijdens de zomermaanden weer wekelijks opgehaald worden in Deerlijk. “We hebben de tweewekelijkse ophaling van restafval geëvalueerd en daaruit blijkt dat heel wat inwoners hinder ondervinden van de huidige regeling. Vooral appartementsbewoners en gezinnen van jonge kinderen die pampers gebruiken, hebben klachten,” stelt schepen van Leefmilieu Matthias Vanneste (Open VLD).

“Daarom wordt volgend jaar van mei tot oktober overgeschakeld naar wekelijkse ophaling. De verplichting van de Vlaamse Overheid om het restafvalcijfer te doen dalen wordt de komende jaren binnen de IMOG-regio verder besproken. In het tweede kwartaal van 2023 werd 10 ton minder afval opgehaald bij de Deerlijkse gezinnen.”

“Tegen ten laatste begin 2026 wordt het nieuwe materialendecreet geïmplementeerd binnen de IMOG-regio. Hierbij zal onder meer het GF(T)-keukenafval als aparte fractie opgehaald worden. Er wordt ook overgegaan naar een nieuwe restafvalzak van 50 liter en er zal kunnen gekozen worden voor rolcontainers.”

De vraag om in de zomermaanden het restafval weer wekelijks op te halen, kwam ook duidelijk naar voor in de bevraging ‘Deerlijk Kiest’ van CD&V Deerlijk. “Er waren meer dan 1.000 respondenten die hun mening gaven,” verduidelijkt voorzitter Yves Vande Wiele. “Liefst 89 procent drong aan op een wekelijkse ophaling tijdens de zomermaanden.”

“We zien een sterke daling van het restafval en een betere sortering en dat is voor iedereen een goede zaak,” vindt burgemeester Claude Croes (CD&V). “Er is tijdens de zomermaanden duidelijk nood om weer wekelijks op te halen. We mogen echt niet doof zijn voor de vele opmerkingen van onze burgers. Deze aanpassing is daarvan een logisch gevolg.”

The post Restafval wordt vanaf 2024 tijdens de zomermaanden weer wekelijks opgehaald in Deerlijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »