Markant viert 70ste verjaardag met feestmaal

Markant Staden is dit jaar welgeteld 70 jaar jong. Dat werd gevierd met een feestmaal. “Simonne Wydooghe-Deberdt en Isabelle Hondeghem sloegen in 1953 de handen in elkaar om het toenmalige CMBV in Staden op te richten”, weet voorzitter Kaat Vandenbulcke. “Ze vormden maar liefst 26 jaar een sterke tandem als respectievelijk voorzitter en secretaris. Markant bloeide, maar kende in 2008 even een dipje. Een nieuwe equipe bestuursleden met Chris Neyt als voorzitter en Agnes Vermeire-Demuynck als medevoorzitter zette ons evenwel weer op de kaart. Markant Zarren stopte in 2015 zijn werking en sloot bij ons aan.” Op het feest in Hoeve Krekedal in Zarren werd ook Christelle Vandenbulcke-Dejonckheere in het zonnetje gezet. Christelle was meer dan 30 jaar bestuurslid, waarvan ook 7 jaar voorzitter. (BCH/foto JCR)

The post Markant viert 70ste verjaardag met feestmaal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »