Jaarlijkse zwerfvuilactie nog altijd nodig

De jaarlijkse zwerfvuilactie georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de milieuraad en IVIO mag steevast rekenen op heel wat vrijwilligers. Gelukkig viel het weer best mee en kwam er een 30-tal vrijwilligers afgezakt naar het Gemeenteplein van waaruit de actie startte. De organisatoren kregen ook de steun van een tiental catchers die jaarlijks op post zijn. Hermien De Foer die vanuit de gemeente de actie coördineert was tevreden met de opkomst zodat niet alleen het centrum maar ook heel veel grachten langs buurtwegen konden worden ontdaan van zwerfvuil. De actie startte om 8.30 uur en tegen de middag was iedereen weer binnen in het ontmoetingscentrum waar de deelnemers verwend werden met heerlijke soep en een belegd broodje. De burgemeester dankte de vrijwilligers die er helpen voor zorgen dat Oostrozebeke er weer een tijdje heel schoon bijligt. (CLY/foto CLY)

The post Jaarlijkse zwerfvuilactie nog altijd nodig is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging eindelijk open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik.
The post Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging

Lees meer »

Al vanaf hun 16de worden ze voorbereid op de online bagger: waarom vooral tennissers uitgescholden en bedreigd worden

Weinig sporten zijn gevoeliger aan digitale terreur dan de wereld van game, set en match. Op de topsportschool worden talentvolle tieners, vanaf 16 jaar, voorbereid op de haatberichten en dreigementen die ze zullen ontvangen eens ze het internationale circuit betreden. Het gif tegenhouden is moeilijk. Tennis Vlaanderen probeert de jongeren vooral weerbaar te maken.

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »