Goud voor Rose-Marie en Pierre

Pierre Craeynest en Rose-Marie Devos stapten 50 jaar geleden in het huwelijk. Die gouden huwelijksverjaardag kreeg een officieel tintje met een ontvangst in het gemeentehuis.

Het waren burgemeester Jan Stevens en schepenen Daisy Haydon en Rachida Abid die Rose-Marie Devos en Pierre Craeynest uit het Kraaienhof in Sint-Baafs-Vijve verwelkomden. Pierre is afkomstig van Oostrozebeke, hij is geboren op de Ginste. Het lager onderwijs werd gevolgd op de Ginste, voor zijn middelbaar trok Pierre naar het VTI in Waregem, richting metaal.

Pierre begon te werken op 16-jarige leeftijd, onder meer als lasser. Na zijn legerdienst werkte hij achtereenvolgens bij Lindal, Anatex en Beaulieu. Onder de vleugels van de familie Declerck maakte hij de opstart van de nieuwe site Ideal in de Boffonstraat mee. Zijn actieve loopbaan sloot hij af bij Callens EMK.

Rose-Marie is geboren en getogen in Sint-Baafs-Vijve. Het lager onderwijs werd gevolgd in het gebouw waar nu de Biekorf in ondergebracht is. Daarna trok ze richting Wakken, waar ze in het Pensionaat de beroepsrichting volgde. Eens afgestudeerd ging Rose-Marie poetsen in het ziekenhuis van Waregem. Toen de kinderen geboren werden bleef ze een drietal jaar thuis om dan bij Beaulieu in dienst te treden als tufster. Dit heeft ze 30 jaar lang gedaan.

Hondenzwemming

De twee leerden elkaar kennen in zaal den Aert toen tijdens de hondenzwezmming een groep vlaggenzwaaiers uit Oostrozebeke optrad. Na vijf jaar trouwden ze. Het feest vond plaats in de Rembrandt. Na hun huwelijk hebben ze eerst in de Driesstraat gewoond, tot ze in 1976 hun vaste stek vonden in het Kraaienhof, waar ze uitkijken op het aangrenzend voetbalterrein. Ze zijn telkens blij als het voetbalseizoen wat leven in de brouwerij brengt.

Het huwelijk werd gezegend met drie kinderen: Christof (met Els), Mariska (met Sammy) en Mathieu (met Hannelore). Intussen zijn er al acht kleinkinderen en een eerste achterkleinkind is op komst. (MI)

The post Goud voor Rose-Marie en Pierre is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »